Suora

  • Digital Racing eSM 2020 -karsintasarja, 5. osakilpailu
  • "Uskalla olla oma itsesi!" - lukihäiriö ja ADHD eivät ole estäneet Ronja Savolaista matkalla olympia- ja MM-menestykseen
  • Urheiluruutu

Sukulaisten ympäröimä Harri Pesonen tiesi maalinsa jälkeen, että Kanada ei enää nouse – "Aivan sairas luotto meidän porukkaan"

Suomen yksi ratkaisijoista puki sanoiksi sen, mikä teki Leijonista niin vahvan joukkueen.

Jääkiekon MM 2019
Harri Pesonen tuulettaa 3–1-maaliaan.
Harri Pesonen tuulettaa 3–1-maaliaan.Lehtikuva / Jussi Nukari

Harri Pesonen oli ihmeissään Leijonien maailmanmestaruuden ratkettua. Kannua muuramelaissyntyinen hyökkääjä oli saanut nostaa aiemminkin, kahteen otteeseen SM-liigassa JYPin riveissä.

Tilanteessa kaikki muu olikin sitten jotain aivan uutta ja ihmeellistä.

– Olihan se erikoista, kun ensimmäistä kertaa oli uralla sai siellä kärkipäässä vuoron, hymyilevä Pesonen sanaili.

– Vieläkin mahtavampi fiilis oli se, kun saimme sen kolmannen maalin. Silloin kaikki tiesivät, että se on meidän peli – ei ne sieltä enää tule, laituri hehkutti.

Kyseisestä maalista vastasi Pesonen itse. Maali ei ollut ikimuistoinen vain Leijonien joukkueelle tai suomalaiselle kiekkoyleisölle, vaan myös Pesosen rakkaimmille ihmisille katsomossa.

– Hienoa oli sekin, kun vaimo otti äkkilähdön eilen ja tuli pojan kanssa katsomaan matsia. Sukulaisia oli muutenkin paikalla. Upeaa päästä jakamaan tämä hetki joukkueen ja heidän kanssaan, Pesonen myhäili.

Seitsemän tehopistettä turnauksessa iskenyt hyökkääjä kuului läpi turnauksen Leijonien avainpelaajiin. Maailmanmestaruuden ratkettua Pesosen mielipuheenaihe oli kuitenkin omien tekojen sijasta joukkue, jota hyökkäjä hehkutti niin, että puheesta ei ollut tulla loppua.

– Aivan sairas luotto oli tuohon meidän porukkaan, vaikka olimme avauserän aivan köysissä, kun Kanada oli aivan helkkarin hyvä. Kyllähän me pelattiin aika upeaa kiekkoa tässä turnauksessa. Ei tällaiset asiat vahingossa tapahdu!

– Oli hienoa nähdä, kun kaveri vieressä halusi, että sä onnistut. Se on hienoin tunne joukkueurheilussa. Silloin on itsekin pakko vetää ihan kaikki likoon, Pesonen tunnelmoi.

Millaisena tulet muistamaan tämän ryhmän?

– Muistan sen sellaisena pelottomana joukkueena, Pesonen linjasi.

Lue myös:

Suomi juhlii Leijonien maailmanmestaruutta – katso miltä huikeat tunnelmat näyttivät Urheiluruudun erikoislähetyksessä

”Mörkö”-Marko teki MM-finaalin jälkeen erityisen ja koskettavan eleen – ”Olin kyllä liikuttunut”

Erkka Westerlundilta todella kovaa puhetta MM-kultaa voittaneesta Leijonista – vertaa kaikkien aikojen kiekkoihmeeseen: "Kyllä tämä on ihan vastaava"

Suomesta on tullut jääkiekon suurvalta – Leijonien maailmanmestaruus on mieletön opetus koko suomalaiselle yhteiskunnalle: "Yksilökeskeisyyden aikakaudella näyttö kollektiivin voimasta"

Jukka Jalonen taikoi Leijonat jälleen maailmanmestaruuteen: kultavalmentaja ei nosta yhtä ylitse muiden – "Se on sama kuin vertaisi omia lapsiaan"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat