Suomi 3, Ruotsi 0! Länsinaapurin lehdet ylistävät Leijonia kilpaa: "Kiitos MM-ihmeestä, isoveli!"

Kanadalaismediat ottivat MM-finaalin tappion rauhallisesti.

Jääkiekon MM 2019
Leijonat
Getty Images

Ruotsin MM-kisat päättyivät pettymykseen, kun Suomi pudotti Tre Kronorin puolivälierissä. Ruotsalaislehdet revittelivät Leijonien maailmanmestaruudella heti finaalin jälkeen.

Expressenin (siirryt toiseen palveluun) toimittaja Tomas Pettersson ylisti Leijonia vuolaasti ja tituleerasi Suomea Ruotsin uutena isoveljenä. Pettersson muistutti, että Suomi on lyönyt tänä vuonna Ruotsin miesten MM-turnauksen lisäksi naisten MM-kisoissa ja alle 20-vuotiaiden kisoissa.

– Suomi voitti alle 20-vuotiaiden kultaa. Ruotsi? Putosi puolivälierissä. Suomi oli todella lähellä voittaa naisten MM-kultaa. Ruotsi? Putosi B-sarjaan. Ja luonnollisesti: Suomi marssi mestaruuteen Slovakian MM-kisoissa. Ruotsi? Hävisi Suomelle puolivälierissä, Pettersson listasi.

Ylisanojen tulvalle ei meinannut tulla Petterssonin kirjoituksessa loppua.

– Näytitte, että se on mahdollista. Näytitte, että jääkiekko ei enää ole peli, jossa voitetaan miljoonasopimuksilla ja tähtistatuksilla. MM-historiassa ei ole koskaan nähty tällaista. Kiitos ihmeestä, isoveli, Pettersson jatkoi.

Aftonbladetin (siirryt toiseen palveluun) mukaan Marko Anttilan loistoturnaus on nostattanut Suomessa suoranaisen Muumi-kuumeen. Lehti viittaa Anttilan lempinimeen Mörkö ja samannimiseen satuhahmoon.

– Mörkö on iso, kylmä ja pelottava Tove Janssonin saduissa. Aivan kuten Anttila MM-turnauksessa, lehti kirjoittaa.

Kanadalainen TSN-kanava (siirryt toiseen palveluun) nosti Suomen sankariksi maalivahti Kevin Lankisen. Kanadan peliesitys nähtiin finaalissa parempana kuin alkulohkon ottelussa, mutta lopputulosta se ei muuttanut. Alkulohkossa Suomi voitti Kanadan samoin 3–1-numeroin.

– Kolmas maali satutti meitä. He pelasivat hyvin puolustukssessa ja maalivahti oli hyvä, Kanadan hyökkääjä Jonathan Marchessault sanoi.

Lue myös:

Sukulaisten ympäröimä Harri Pesonen tiesi maalinsa jälkeen, että Kanada ei enää nouse – "Aivan sairas luotto meidän porukkaan"

Jukka Jalonen taikoi Leijonat jälleen maailmanmestaruuteen: kultavalmentaja ei nosta yhtä ylitse muiden – "Se on sama kuin vertaisi omia lapsiaan"

Some repesi! Näin Leijonien MM-kultaa hehkutetaan meillä ja maailmalla – Yle Urheilu seurasi mestaruushumua hetki hetkeltä

”Mörkö”-Marko teki MM-finaalin jälkeen erityisen ja koskettavan eleen – ”Olin kyllä liikuttunut”

Käsittämätön yksityiskohta! "Mörkö"-Markon voittomaali syntyi sekunnilleen samassa ajassa kuin vuoden 2011 maailmanmestaruuden ratkaissut voittomaali

Kommentti: Fanien laulu kertoi kaiken jo MM-finaalin puolivälissä – Leijonien kultainen tarina oli täysin poikkeuksellinen, Möröstä puhumattakaan

Leijonat teki sen – Suomi on kolmatta kertaa jääkiekon maailmanmestari!

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat