Kaapo Kakko korosti leirityksen merkitystä – superlupaus näpäytti myös epäilijöitä ja lupasi juhliakin: "En tiedä, pitääkö käydä testeissä"

Kaapo Kakko ei vielä tiedä, että katkeavatko MM-juhlat NHL-testeihin.

Kuva: AOP

– Seitsemän viikkoa sitten hommat aloitettiin. Aika pitkä aika on kuljettu yhdessä. Aivan uskomaton joukkue.

Kaapo Kakko ei sanojaan säästellyt, kun oli aika hehkuttaa Leijonien maailmanmestarijoukkuetta, ja etenkin leirityksen merkitystä. Vielä seitsemän viikkoa takaperin Kakon kohdalla keskusteltiin lähinnä siitä, että pitäisikö hänen olla auttamassa oman ikäluokkansa maajoukkuetta.

Noihin aikoihin voivoteltiin myös sitä, että saako miesten maajoukkue kasaan lainkaan sellaista ryhmitystä, jolla voisi taistella maailmanmestaruudesta.

– Ennen kisoja meidät lytättiin, koska meillä ei ollut NHL-pelaajia, mutta me näytimme, että pystymme homman hoitamaan, Kakko painotti.

Kakko tiesi tasan tarkkaan, milloin lopullinen usko maailmanmestaruuteen sisimmässä kypsyi.

– Uskoin jo ensimmäisestä pelistä saakka. Se, miten hoidimme Kanadan jo silloin, se oli iso voitto.

Kakko teki kisoissa kuusi maalia, mutta ratkaisupeleissä hanat sulkeutuivat. Tämä ei pelaajaa itseään haitannut, ei sitten yhtään.

Tekihän muuan jättiläinen maaleja hänenkin edestään.

– Paikkoja tuli, mutta ei mennyt sisään. Onneksi 12 teki muutaman isomman maalin kuin minä, Kakko puheli kapteeni Marko Anttilaan viitaten.

Kakko teki Slovakiassa suomalaista jääkiekkohistoriaa. 18-vuotiaan kiekkoilijan palkintokaapista löytyvät nyt kultaiset mitalit niin poikien, nuorten kuin miestenkin MM-kisoista.

– Ei voi olla suomalaisena jääkiekonpelaajana hienompaa kuin voittaa nämä kisat, nuorukainen hehkutti.

Kakko varataan tulevana kesänä NHL:ään joko ensimmäisenä tai toisena. Testit rapakon takana alkavat kuitenkin jo tänään.

– Juhliin osallistun. En tiedä yhtään, että pitääkö käydä Buffalossa testeissä, Kakko pyöritteli.

Lue myös: