Kultaleijonien nestori iloitsee enemmän muiden ilosta, mutta aikoo pysyä mestaruusjuhlissa nuorten vauhdissa – "Hanskat ilmaan ja sinne hyppimään"

Kristian Kuusela huomasi jo hyvissä ajoin ennen MM-turnausta, että kokemattomassa joukkueessa on potentiaalia suurtekoihin.

MM-kulta maistui Kristian Kuuselalle. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Kolme Suomen mestaruutta ja yksi Ruotsin mestaruus saivat Kristian Kuuselan meriittilistalla kaverikseen maailmanmestaruuden. 36-vuotiaan konkarihyökkääjän ensimmäiset MM-kisat päättyivät satumaisella tavalla.

– Hanskat ilmaan ja sinne hyppimään. Vanhempana ja kokeneempana iloitsee enemmän tuosta, kun muut ovat iloisia. Kyllä tästä pitää ottaa itsellekin vähän, koittaa nauttia, Kuusela tunnelmoi Yle Urheilulle.

Suomen kokemattomaan joukkueeseen ei uskottu ennen turnausta, mutta Tapparassa pelaava Kuusela aisti jo Tshekin Euro Hockey Tourin turnauksessa, että jotain suurta voi olla tekeillä.

– Siinä jo huomasi, millainen joukkue tämä on. Tunne vielä vahvistui, kun turnaus meni eteenpäin, Kuusela kertasi.

Kuusela on puurtanut lähes koko pitkän uransa kotimaan liigassa. Uran mittavuudesta kertoo jotain se, että kultajoukkueen porilaislähtöiset pelikaverit Juho Lammikko ja Niko Ojamäki leikkivät junioreina pihapeleissä Kuuselaa Ässien menestyskeväänä 2006.

Kuusela on Leijonien kultajoukkueen vanhin pelaaja. Mestaruusjuhlissa seremoniamestarin viittaa saa kantaa joku muu, mutta Kuusela aikoo pysyä vauhdissa mukana.

– Katsotaan, mitä nuoret keksivät. Menen mukana kyllä!

Lue myös: