Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n välierät
  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 19.7.
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Mikko Lehtonen hehkutti mestarijoukkuetta ja "Mörkö" Anttilaa: "Ei minulla riitä sanat kertomaan, millainen hän on"

Ellei dementia iske, Mikko Lehtonen muistaa 2019 vuoden MM-kultajoukkueen koko ikänsä.

Jääkiekon MM 2019
Mikko Lehtonen (kannun kanssa)
Mikko Lehtonen (pitelee pokaalia) ei aio himmailla juhlahumussa.Jussi Nukari / Lehtikuva

Leijonien puolustaja Mikko Lehtonen ei ole vielä täysin sisäistänyt sitä, mitä joukkue sunnuntain myöhäisillassa sai aikaan. Se ei kuitenkaan hillitse yhtään miehen juhlatunnelmia, vaan täysin päinvastoin.

– Nyt ei mennä rauhallisesti. Ny rillataan! Lehtonen siteerasi Timo Jutilaa Yle Urheilun haastattelussa.

Kuten läpi koko Slovakian jääkiekon MM-turnauksen, myös Lehtosen suusta kuultiin kehuja pelaajien roolituksesta ja ahkerasta työn teosta.

– Kaikki olivat valmiita tekemään töitä ja laittamaan koko sydämen peliin tämän jutun eteen. Yhtenäkään päivänä ei ollut mitään kitinää yhtään mistään. Hävittiin tai voitettiin, niin perseet alas ja hommiin, niin silloin tapahtuu hyviä asioita.

Työn teon lisäksi myös henkinen puoli oli Leijonissa terävimmilleen viritetty.

– Jos uskoo näin paljon omaan juttuun, niin kuin joka äijä tässä joukkueessa, niin kaikki on mahdollista. Siitä syntyi jotain hienoa ja ainutlaatuista. Me todistimme sen ja nyt on juhlien aika, Lehtonen filosofoi.

Kapteeni Marko "Mörkö" Anttilaa Lehtonen kuvaili viimeisen päälle joukkuepelaajaksi.

– Hän pystyy ihan mihin vain. Ei minulla riitä sanat kertomaan, millainen hän on, mutta iso liideri.

– Jollei dementia iske, niin muistan tämän joukkueen loppuelämäni. Ihan huikea jengi, paras jengi, missä olen ikinä pelannut, Lehtonen summasi juhlatunnelmissa.

Lue myös:

Kommentti: Vuonna 2011 asuin Aasiassa ja missasin siskonpojan ensimmäisen syntymäpäivän, mutta paljon pahemmalta tuntui jäädä paitsi MM-kultajuhlista – juuri siksi tämä mestaruus on erityinen

Suomesta on tullut jääkiekon suurvalta – Leijonien maailmanmestaruus on mieletön opetus koko suomalaiselle yhteiskunnalle: "Yksilökeskeisyyden aikakaudella näyttö kollektiivin voimasta"

”Mörkö”-Marko teki MM-finaalin jälkeen erityisen ja koskettavan eleen – ”Olin kyllä liikuttunut”

Suomi 3, Ruotsi 0! Länsinaapurin lehdet ylistävät Leijonia kilpaa: "Kiitos MM-ihmeestä, isoveli!"

Sankareita ilman konnia! Leijonien pelaajista revittiin lähes kaikki mahdollinen irti – Yle Urheilu esittelee Suomen MM-kultajoukkueen

Jukka Jalonen taikoi Leijonat jälleen maailmanmestaruuteen: kultavalmentaja ei nosta yhtä ylitse muiden – "Se on sama kuin vertaisi omia lapsiaan"

Some repesi! Näin Leijonien MM-kultaa hehkutetaan meillä ja maailmalla – Yle Urheilu seurasi mestaruushumua hetki hetkeltä

Kaapo Kakko korosti leirityksen merkitystä – superlupaus näpäytti myös epäilijöitä ja lupasi juhliakin: "En tiedä, pitääkö käydä testeissä"

Sukulaisten ympäröimä Harri Pesonen tiesi maalinsa jälkeen, että Kanada ei enää nouse – "Aivan sairas luotto meidän porukkaan"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat