Leijonien lento alkoi farssilla, koneen kapteenikin turhautui – sitten Marko Anttila sai matkustajat repeämään huutoon ja nauruun

Kultasankarien lento myöhästyi pahasti Bratislavassa.

Tarinat ja ilmiöt
Leijonat Bratislavan lentokentällä
Leijonat olivat Bratislavan lentokentällä hyvissä ajoin ennen koneen lähtöä.Jussi Nukari / Lehtikuva

BRATISLAVA. Leijonat saapui maanantaina hyvissä ajoin Slovakian pääkaupungin lentokentälle. Vastaanotto oli yllättävä ja riehakas, kun fanit ottivat kentällä sankarijoukkueen runsaslukuisesti ja äänekkäästi vastaan.

Lennon piti lähteä paikallista aikaa kello 11.00, mutta aikataulu petti pahemman kerran. Joukkue pääsi sisälle koneeseen vasta puoli kahdentoista maissa, mutta kone seisoi sen jälkeen vielä pitkään paikallaan.

Syy viivästykseen oli matkatavaroiden hitaassa lastauksessa ja laukkujen määrän kanssa ilmenneissä epäselvyyksissä. Koneen kapteeni ehti ensin onnitella Leijonien joukkuetta, ja piti samalla pitkän puheen siitä, kuinka uskomattoman saavutuksen tämä joukko on juuri tehnyt. Joukkue antoi kapteenille pitkät aplodit.

Finnairin charter-lennolla on Suomen joukkueen lisäksi muun muassa pelaajien puolisoita, poliitikkoja, Jääkiekkoliiton johtohenkilöitä ja muutamia median edustajia. Yle Urheilu on koneessa mukana.

Puolen tunnin odottelun jälkeen kapteeni joutui ensimmäisen kerran pahoittelemaan juhlalennon viivästystä.

– Haluaisitte varmaan olla jossain muualla tällä hetkellä, kapteenin viesti kuului.

Tämän jälkeen kapteeni pahoitteli vielä kahteen kertaan myöhästymistä. Hän kertoi, että lentokenttävirkailijoiden mukaan kaksi laukkua puuttui koneesta. Leijonien joukkue teki tässä kohtaa päätöksen, että puuttuvat laukut saavat jäädä Slovakiaan, jotta päästään vihdoin matkaan.

Koneen kapteenikin ehti turhautua viivästykseen.

– Jos eilinen finaali olisi mennyt samalla tavalla, niin siitä olisi tullut farssi, kapteeni kuulutti.

Tämänkin jälkeen kesti vielä tuskaisen pitkään ennen kuin mitään tapahtui. Sitten Marko "Mörkö" Anttila päätti puuttua peliin.

– Kapteeni vielä tässä. Leijonien kapteenin toiveesta soitetaan tähän väliin hiukan musiikkia.

Koneen kaiuttimista alkoi soida "Löikö Mörkö sisään" -renkutus.

Leijonien pelaajat riemastuivat tästä, ja huusivat kovaan ääneen biisin jälkeen kapteeninsa nimeä. Myös muut matkustajat repesivät nauramaan. Tämäkään ei Anttilalle riittänyt.

– Koneen kapteeni tässä taas. Leijonien kapteeni pyysi vielä lisää musiikkia.

Matkustamossa soi tämän jälkeen J. Karjalaisen klassikko Sankarit.

Lento nytkähti liikkeelle kello 12.57 paikallista aikaa eli 13.57 Suomen aikaa. Lennon pituus on noin kaksi tuntia ja Leijonat saapuu Helsinkiin noin kello 16 Suomen aikaa.

Lue myös:

Nyt Leijonien MM-sensaatiolle saatiin mykistävät mittasuhteet: kanadalaistähti tienasi enemmän kuin kaikki kultaleijonat yhteensä!

Kommentti: Vuonna 2011 asuin Aasiassa ja missasin siskonpojan ensimmäisen syntymäpäivän, mutta paljon pahemmalta tuntui jäädä paitsi MM-kultajuhlista – juuri siksi tämä mestaruus on erityinen

Kultaleijonien nestori iloitsee enemmän muiden ilosta, mutta aikoo pysyä mestaruusjuhlissa nuorten vauhdissa – "Hanskat ilmaan ja sinne hyppimään" Leijonat teki sen – Suomi on kolmatta kertaa jääkiekon maailmanmestari!Leijonat teki sen – Suomi on kolmatta kertaa jääkiekon maailmanmestari!

Käsittämätön yksityiskohta! "Mörkö"-Markon voittomaali syntyi sekunnilleen samassa ajassa kuin vuoden 2011 maailmanmestaruuden ratkaissut voittomaali

Kommentti: Fanien laulu kertoi kaiken jo MM-finaalin puolivälissä – Leijonien kultainen tarina oli täysin poikkeuksellinen, Möröstä puhumattakaan

Koko kansan rakastama Mörkö-Marko juhlii tänään maailmanmestaruuden lisäksi syntymäpäiviään: "Ei tiennyt yhtään mitä tapahtuu"

”Mörkö”-Marko teki MM-finaalin jälkeen erityisen ja koskettavan eleen – ”Olin kyllä liikuttunut”

Marko Anttilan kotikunta villintyi voitosta: Jäähallista Mörkö-areena kesällä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat