Leijonien lento alkoi farssilla, koneen kapteenikin turhautui – sitten Marko Anttila sai matkustajat repeämään huutoon ja nauruun

Kultasankarien lento myöhästyi pahasti Bratislavassa.

Leijonat olivat Bratislavan lentokentällä hyvissä ajoin ennen koneen lähtöä. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

BRATISLAVA. Leijonat saapui maanantaina hyvissä ajoin Slovakian pääkaupungin lentokentälle. Vastaanotto oli yllättävä ja riehakas, kun fanit ottivat kentällä sankarijoukkueen runsaslukuisesti ja äänekkäästi vastaan.

Lennon piti lähteä paikallista aikaa kello 11.00, mutta aikataulu petti pahemman kerran. Joukkue pääsi sisälle koneeseen vasta puoli kahdentoista maissa, mutta kone seisoi sen jälkeen vielä pitkään paikallaan.

Syy viivästykseen oli matkatavaroiden hitaassa lastauksessa ja laukkujen määrän kanssa ilmenneissä epäselvyyksissä. Koneen kapteeni ehti ensin onnitella Leijonien joukkuetta, ja piti samalla pitkän puheen siitä, kuinka uskomattoman saavutuksen tämä joukko on juuri tehnyt. Joukkue antoi kapteenille pitkät aplodit.

Finnairin charter-lennolla on Suomen joukkueen lisäksi muun muassa pelaajien puolisoita, poliitikkoja, Jääkiekkoliiton johtohenkilöitä ja muutamia median edustajia. Yle Urheilu on koneessa mukana.

Puolen tunnin odottelun jälkeen kapteeni joutui ensimmäisen kerran pahoittelemaan juhlalennon viivästystä.

– Haluaisitte varmaan olla jossain muualla tällä hetkellä, kapteenin viesti kuului.

Tämän jälkeen kapteeni pahoitteli vielä kahteen kertaan myöhästymistä. Hän kertoi, että lentokenttävirkailijoiden mukaan kaksi laukkua puuttui koneesta. Leijonien joukkue teki tässä kohtaa päätöksen, että puuttuvat laukut saavat jäädä Slovakiaan, jotta päästään vihdoin matkaan.

Koneen kapteenikin ehti turhautua viivästykseen.

– Jos eilinen finaali olisi mennyt samalla tavalla, niin siitä olisi tullut farssi, kapteeni kuulutti.

Tämänkin jälkeen kesti vielä tuskaisen pitkään ennen kuin mitään tapahtui. Sitten Marko "Mörkö" Anttila päätti puuttua peliin.

– Kapteeni vielä tässä. Leijonien kapteenin toiveesta soitetaan tähän väliin hiukan musiikkia.

Koneen kaiuttimista alkoi soida "Löikö Mörkö sisään" -renkutus.

Leijonien pelaajat riemastuivat tästä, ja huusivat kovaan ääneen biisin jälkeen kapteeninsa nimeä. Myös muut matkustajat repesivät nauramaan. Tämäkään ei Anttilalle riittänyt.

– Koneen kapteeni tässä taas. Leijonien kapteeni pyysi vielä lisää musiikkia.

Matkustamossa soi tämän jälkeen J. Karjalaisen klassikko Sankarit.

Lento nytkähti liikkeelle kello 12.57 paikallista aikaa eli 13.57 Suomen aikaa. Lennon pituus on noin kaksi tuntia ja Leijonat saapuu Helsinkiin noin kello 16 Suomen aikaa.

Lue myös: