MM-kultajoukkue palasi Suomeen – katso parhaat palat lentokentältä

Yle Urheilu seurasi suorana Leijonien kotiinpaluuta Helsinki-Vantaan lentokentältä. Leijonat laskeutui kotimaahan kello 16 jälkeen.

Tarinat ja ilmiöt
Kultaleijonat palaavat Suomeen
Kultaleijonat palaavat Suomeen

Jääkiekon maailmanmestaruuden voittanut Suomen jääkiekkomaajoukkue palasi Suomeen noin kello 16. Yle Urheilu seurasi kultajoukkueen paluuta suorana lentokentältä.

Pääset seuraamaan tallennetta paluujuhlasta pääkuvaa klikkaamalla.

MM-turnauksessa loukkaantunut Eetu Luostarinen sai oman MM-kultamitalinsa vasta Suomessa lentokentällä. Leijona-kapteeni Marko Anttila pujotti mitalin pelaajan kaulaan. Tämän jälkeen Luostarinen pääsi nostamaan pokaalin ensimmäistä kertaa ilmaan.

Eetu Luostarinen, Leijonat

Leijonissa MM-debyyttinsä vasta 36-vuotiaana tehnyt Kristian Kuusela kertoi, että mestaruus oli hänelle liikuttava ja upea kokemus. Hän oli ehtinyt jo haudata haaveet maajoukkueen edustamisesta.

Leijonien 18-vuotias tähti Kaapo Kakko saavutti miesten maailmanmestaruuden nuorimpana pelaajana historiassa. Hänellä on takataskussaan jo nyt alle 18-vuotiaiden, alle 20-vuotiaiden ja miesten maailmanmestaruudet.

– Pidot vain paranevat koko ajan. Siitä on 13 kuukautta, kun pääsin pelaamaan ensimmäiset MM-kisat. Siitä lähtien on ihan hyvin kulkenut näissä peleissä, Kakko viittasi alle 18-vuotiaiden mittelöihin ja siitä seuranneeseen MM-kultaputkeen.

Kesällä jännitetään, varataanko Kakko NHL:ään varausnumerolla yksi vai kaksi.

Leijonien kultamaalivahti Kevin Lankinen oli yksi joukkueen tärkeimpiä kulmakiviä MM-turnauksessa. Sunnuntaina Lankinen torjui MM-finaalissa 43 kertaa ja päästi vain yhden maalin. Pelkästään kolmannessa erässä torjuntoja kertyi 21.

Lankinen antoi omat vinkkinsä jääkiekkojunioreille.

– Jos jotain viestiä haluan viedä eteenpäin kaikille pienille pojille ja tytöille, niin uskokaa itseenne, menkää pihapeleihin, ulkojäille ja kentille. Kuvitelkaa, että olette MM-finaalissa. Joku kerta saattaa tapahtua niin kuin kävi meille. Ikinä ei tiedä. Niin kauan kuin yrittää ja laittaa kaiken peliin, voi olla ylpeä itsestään ja jos siinä tulee tulos mukana, se on hienointa.

Hawk-harjoitushävittäjät saattoivat Suomen kultamitalijoukkueen Helsinki-Vantaalle.

Hawk-hävittäjät

Suomi voitti kahdeksan vuoden tauon jälkeen maailmanmestaruuden. MM-finaalissa kaatui Kanada luvuin 1–3. Maaleista kaksi teki joukkueen kapteeni Anttila.

Lue myös:

Leijonien lento alkoi farssilla, koneen kapteenikin turhautui – sitten Marko Anttila sai matkustajat repeämään huutoon ja nauruun

Kultajuhliin vaikka kainalosauvoissa – polvensa loukannut Eetu Luostarinen saa mitalinsa vasta tänään: "Odotan illalta paljon hauskanpitoa"

Mikä yllätys! Fanit lauloivat ja taputtivat Kultaleijonille Bratislavan lentokentällä – katso videolta mieletön vastaanotto

Kaapo Kakko korosti leirityksen merkitystä – superlupaus näpäytti myös epäilijöitä ja lupasi juhliakin: "En tiedä, pitääkö käydä testeissä"

Some repesi! Näin Leijonien MM-kultaa hehkutetaan meillä ja maailmalla – Yle Urheilu seurasi mestaruushumua hetki hetkeltä

Näin kansa juhli kultaleijonia: Puisto pursusi väkeä, lavalla myös presidentti

Suomi juhlii Leijonien maailmanmestaruutta – katso miltä huikeat tunnelmat näyttivät Urheiluruudun erikoislähetyksessä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat