Kultaleijonien nestori Kristian Kuusela herkistyi kotijoukkojen edessä – "Olin jo heittänyt toivoni maajoukkuepaikan suhteen"

MM-kultaa voittanut Suomen jääkiekkomaajoukkue palasi Suomeen maanantaina iltapäivällä. Joukkueen nestori Kristian Kuusela sai lämpimän vastaanoton kentällä vaimoltaan ja lapsiltaan.

Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Kristian Kuusela koki sykähdyttävän hetken Bratislavassa, kun joukkueen kapteeni Marko Anttila luovutti pokaalin Kuuselalla ennen varakapteenistoa. Anttila toisti eleensä Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja olisi halunnut, että Kuusela tuo MM-pokaalin kotimaan kamaralle. Kuusela jakoi ansaittua kiitosta Mörölle.

– Hän on hieno mies. Hän johtaa upeasti joukkuetta ja ne kentällä tulevat asiat ovat pisteen ii:n päälle. Nimensä veroisesti joukkueen kapteeni, Kuusela hehkutti.

Kuuselan kausi ei ollut helppo ja vaikean syksyn jälkeen oli jo lentää pyyhe kehään.

– En mä silloin uskonut tällaiseen. Maajoukkuetoiminta oli omalta kohdaltani jo poissuljettu ja olin jo heittänyt toivoni. Sitten kausi alkoi mennä paremmin ja se antoi toivoa. Kun Jukka (Jalonen) sitten soitti, olin innolla lähdössä mukaan. Pääsin leiritykseen, joukkueeseen, rooliin, isompaan rooliin ja oli mahtava pelata viimeisiä pelejä MM-jäällä. Luotin itseeni, Kuusela hymyili.

Kuuselan perhe odotti miestä lentokentällä ja vaimo Salla liikuttui kyyneliin miehensä kautta muistellessaan. Myös leijonan itsensä ääni värisi ja mies myönsi silmien kostuneen perheen edessä.

– Tämä on yksi suurimmista jutuista urallani. Kaikki mestaruudet ovat isoja, mutta en enää uskonut tänne pääseväni. Iso työ on tehty, että ollaan tässä pisteessä. Kaikki tähdet olivat kohdillaan tällä kertaa, Kuusela nieleskeli.

Lue myös: