1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Jääkiekon MM 2019

Tuukka Rask on seurannut ilolla MM-juhlia: ”Sanoin valmentajille lyöväni vetoa siitä, kuka kaatuu rappusissa”

Bostonin Tuukka Rask katsoi kaikki Leijonien MM-ottelut.

Kuva: Fred Kfoury/AOP

BOSTON. Vaikka Bostonin Tuukka Raskilla on riittänyt NHL:n pudotuspeleissä kiireitä, MM-kisoja ei tämäkään suostunut jättämään väliin. Savonlinnalaislähtöinen maalivahti kertoi Yle Urheilulle Bostonissa seuranneensa erittäin tiiviisti sensaatiomaisen leijonajoukkueen marssia kultamitaliin Slovakiassa.

– Taisin mä jokaisen Suomen ottelun katsoa, Rask aloitti.

–Hieno homma, että ”Stretsi” tai ”Mörkö” ratkaisi, Rask nauroi perään.

Rask tuntee kansallissankariksi nousseen Marko Anttilan hyvin, sillä kaksikko juhli Ilveksessä a-junioreiden SM-kultaa vuonna 2004. Rask myönsi, ettei tuolloin välttämättä nähnyt mielikuvissaan tarinaa, missä Marko Anttila jonakin päivänä juhlii maajoukkueen kapteenina MM-kultaa.

–Ei se kyllä mielessä käynyt, mutta ei se omallakaan kohdalla ehkä käynyt. Eihän sitä koskaan tiedä, koska onhan se hänen potentiaali ollut näkyvissä siitä asti, kun me junnuissa pelattiin yhdessä. Aika nöyrä kaveri, joka tekee kovasti hommia, ilolla olen seurannut. Hienoa, että hän on nyt koko kansan ”Stretsi”, Rask hymyili.

Hurjia MM-juhlia ympäri Suomea Rask ei sen sijaan ole ehtinyt niinkään seurata. Suomalaismaalivahti oli kuitenkin kiinnostunut ennen muuta siitä, oliko tällä kertaa kukaan Suomen joukkueesta kompuroinut lentokoneen rappusissa. Vuoden 2011 MM-kultajuhlissa Pasi Nurminen tuli lentokentällä rappusilta alas naama edellä.

–En ole niin seurannut juhlia, mutta kaatuiko siellä kukaan tällä kertaa rappusissa, Rask tiedusteli.

Saatuaan kielteisen vastauksen, Rask pettyi.

– Se on pettymys. Sanoin valmentajille lyöväni vetoa siitä, kuka siellä kaatuu, mutta ei ne ottaneet mitään vetoja vastaan, Rask virnuili.

Lue myös:

Bostonin Tuukka Rask etsi rytmiään Stanley Cupin finaaliavauksessa: "Ei siinä hiljaisina hetkinä kannata mieltä jumpata" – St. Louisin karkumatka kääntyi tappioksi

Kommentti: MM-kultaleijonat oli jo kolmas myyttejä murskannut ihme tänä vuonna – suomalaisella jääkiekolla menee paremmin kuin koskaan