Suora

  • Yleisurheilun Ruotsi - Suomi-maaottelu ja Urheilukierros
  • Lentopallon EM, Kreikka - Suomi
  • Johanna Bäcklund: Superäiti joka juoksi MM-kisoihin saakka
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Saksa, kisakooste

Nainen harrastaa liikuntaa usein yksin, mies seurassa – joka viides suomalainen ei sen sijaan harrasta ollenkaan

Suosituimpia lajeja ovat tutut lajit, kuten kävely, pyöräily ja uinti.

Muu urheilu
Polkupyöräilijät Punkaharjun Harjutiellä.
Pyöräily on yksi suosituimmista liikuntamuodoista. Arkistokuva.Tanja Perkkiö / Yle

Lähes joka viides suomalainen ei ole harrastanut minkäänlaista liikuntaa viimeisen vuoden aikana, kertoo tuore selvitys. Tulokset perustuvat kyselyyn, johon vastasi yli 3 200 iältään 15–74-vuotiasta suomalaista.

Liikuntaa, urheilua, kuntoilua tai ulkoilua kertoi harrastaneensa 82 prosenttia vastanneista. Suosituimpia liikuntamuotoja ovat tutut perusliikuntalajit kävely, pyöräily, uinti, maastohiihto ja juoksulenkkeily sekä kuntosaliharjoittelu, josta on tullut kävelylenkkeilyn jälkeen yleisin liikuntaharrastamisen muoto.

Naisten ja miesten liikuntaharrastuksissa on eroja. Perusliikuntalajien lisäksi naiset suosivat voimistelua, ryhmäliikuntaa, joogaa ja tanssia. Miehet harrastavat palloilulajeja ja liikkuvat naisia enemmän urheiluseuroissa.

Noin kaksi viidestä suomalaisesta haluaa kyselyn mukaan aloittaa uuden liikuntaharrastuksen. Naisia kiinnostaa jooga, miehiä e-urheilu.

Tulokset perustuvat tänään julkaistuun Aikuisväestön liikunnan harrastaminen, vapaaehtoistyö ja osallistuminen 2018 -tutkimukseen. Sen teki tutkimusryhmä, joka koostui Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU:n, LIKES-tutkimuskeskuksen ja Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan tutkijoista.

Lue myös:

Liikuntakeskustelu ei sytytä vaalikentillä, vaikka liikkumattomuus maksaa miljardeja – löytyykö ratkaisu edullisemmista tilavuokrista tai harrasteseteleistä?

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat