1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. moottoriurheilu

Emma Kimiläisen seuraavan osakilpailun tulevaisuus ratkeaa tiistaina – kuski ei enää harmittele: "Joka tapauksessa kausi on jo pilalla, joten ei sillä ole merkitystä, jääkö siitä loputkin pois"

Emma Kimiläinen lähti W Seriesin ensimmäiseen kauteen suurin odotuksin.

Emma Kimiläinen aikoo vielä taistella tosissaan tämän kauden W Seriesissä. Kuva: Getty Images

Noin 1,5 viikon päässä häämöttävä W Seriesin kauden kolmas osakilpailu on tiukasti myös Emma Kimiläisen tähtäimessä. Hidasteita naisten uuden formulasarjan kuskille ovat kauden alussa aiheuttaneet niska- ja pääkivut, jotka ovat peruja kauden ensimmäisessä osakilpailussa sattuneesta kolarista Megan Gilkesin kanssa.

Seuraavassa osakilpailussa Belgian Zolderissa Kimiläisen kisa päättyi jo ennen aika-ajoja lääkärin määräyksestä, kun edelliskisan kolarin niskajumi äityi säryiksi.

– En ole missään nimessä lyönyt hanskoja tiskiin, mutta realiteetit täytyy pitää käsillä, että niiden kanssa on helpompi elää. Totta kai olen edelleen lähdössä voittamaan loppuja kisoja ja uskon, että niitä sieltä varmasti tuleekin, kunhan jossain vaiheessa pääsen ajamaan, Kimiläinen kertoi tunnelmistaan Yle Urheilulle puhelimitse.

Kun kuuden osakilpailun mittaisella kaudella kahdesta ensimmäisestä kisasta pistesarakkeessa on nolla pistettä, on mestaruutta tavoitelleen Kimiläisen peli käytännössä pelattu.

– Joka tapauksessa kausi on jo pilalla, joten sillä, jääkö siitä yksi tai loputkin pois, ei periaatteessa ole enää mitään merkitystä. Tiedän, että homma kuitenkin jatkuu, eikä se ole aina tästä hetkestä kiinni. Mieluummin hoidan asiat jotenkin kunnolla, ettei se millään tavalla pitkity enää tulevaisuutta ajatellen, Kimiläinen kertoi huolettomasti.

Lopullinen päätös tiistaina

Kimiläisen viimeiset tutkimukset tehdään ensi viikon tiistaina, ja jos kuski saa vihreää valoa osallistumiselleen, matkaa hän Italiaan Misanon osakilpailuun heti keskiviikkona.

– Nyt ihan vain lepään ja olen. Teemme kaikkemme, että kuntoutuisin nopeasti. Ei tässä hirveästi muuta ole kalenterissa, kun kaikki paukut on laitettu siihen.

Vointiaan Kimiläinen ei halunnut enempää avata, mutta ei pitänyt asiaa itse kovinkaan isona.

– Se kuuluu tähän hommaan. Mennään päivä kerrallaan ja katsotaan, pääseekö ajamaan ja jos ei pääse, niin sitten täytyy vielä odottaa, myönteisellä mielellä pysyttelevä Kimiläinen tuumasi.

Viimeisen päätöksen Kimiläisen kisaamisesta tekee urheilujohtaja lääkärien suositusten pohjalta.

– Varmasti pystyisinkin ajamaan, mutta onko se järkevää, niin se on sitten eri asia. Lääkäri harvoin kieltää ihan täysin ellen nyt olisi aivan sekaisin, Kimiläinen nauraa.

Kimiläisen mukaan tässä vaiheessa pohditaankin, millainen riski mahdollinen ajaminen olisi.

– Vaikka pystyisin jotenkin ajamaan, niin ehkä riski on enemmän siinä, jos tulee uusi tälli, kun vamma on aktiivinen. Se on sitten vähän pahempi juttu. Mutta ne riskit kuuluvat lajiin, ja se on sitten vain siitä kiinni, että otanko sen riskin vai evätäänkö minulta se riski.

W Seriesin kolmas osakilpailu Italian Misanossa ajetaan 7.–8. kesäkuuta.

Lue myös:

Emma Kimiläiselle jälleen takaisku uudessa formulasarjassa – lääkäri määräsi jättämään kisan välistä: "Voitetaan sarjan mestaruus sitten ensi vuonna"

Emma Kimiläisen dramaattisella kilpailulla kauaskantoinen seuraus: uuden formulasarjan mestaruus uhkaa karata heti kättelyssä – "Huonoin mahdollinen aloitus"

Uuden formulasarjan avauskisasta muodostui Emma Kimiläiselle katastrofi – auto juuttui ensin lähtöruutuun, sitten suomalaisen kisa päättyi rajuun kolariin

Suomalainen formulakuljettaja on onnistunut hirvittävän vaikeassa tehtävässä – Emma Kimiläinen voi olla pian lähes puoli miljoonaa euroa rikkaampi, mutta se ei ole tärkein juttu