Leijonat kohtaa vuoden 2020 MM-kisojen alkulohkossa Yhdysvallat ja Venäjän – toisen lohkon MM-areenaa rakennetaan ensi syksyyn saakka

Sveitsissä järjestettävissä vuoden 2020 MM-kisoissa Leijonat pelaa B-lohkossa. Leijonat nousi rankingissa kaksi sijaa maailmanmestaruuden ansiosta.

Kuva: Getty Images

Vuoden 2020 MM-kisojen lohkojako on julkaistu. Suomi pelaa alkusarjan B-lohkossa, jonka ottelut mitellään Sveitsissä, maan suurimmassa kaupungissa Zürichissä.

B-lohkon ottelut pelataan Hallenstadionilla, joka vetää 11 200 katsojaa. Hallin sisäosia remontoitiin vuoden ajan, ja se avattiin uudelleen vuonna 2005.

Suomen kanssa samassa lohkossa pelaa muun muassa kisäisäntä Sveitsi, tämän vuoden MM-pronssimitalisti Venäjä ja Yhdysvallat.

A-lohkossa pelaavat muun muassa Kanada, Ruotsi ja Tshekki. Lohkon ottelut käydään Lausannessa, jonka kisahalli on vasta rakenteilla. Lausanneen tehdään 9 500 katsojan areenaa, jonka on määrä valmistua ensi syksynä.

Uudella areenalla järjestetään ennen MM-kisoja vuoden 2020 nuorten talviolympialaiset.

Lohkojako on tehty jääkiekon maailmanrankingin mukaan. Maat ovat saaneet rankingpisteitä neljän viime vuoden arvokisoista. Kanada on rankingissa ykkösenä, Venäjä toisena ja Suomi kolmantena. Leijonat nousi rankingissa kaksi sijaa maailmanmestaruuden ansiosta.

Neljän viime vuoden aikana Suomi on ollut kahdesti mitaleilla: tänä vuonna maailmanmestari ja vuonna 2016 MM-hopealla.

Ensi vuoden MM-kisat pelataan 8.–24. toukokuuta.

Lohko A, Lausanne

Iso-Britannia
Kanada
Ruotsi
Saksa
Slovakia
Tanska
Tshekki
Valko-Venäjä

Lohko B, Zürich

Italia
Latvia
Kazakstan
Norja
Suomi
Sveitsi
Venäjä
Yhdysvallat

Lue myös: