Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Valmentaja uskoo Ståhlin ME-kaareen – harjoituksissa menee jo pidemmälle kuin oma ennätys

Hurjassa kiekkovireessä oleva Daniel Ståhl on jo alkukaudesta eri metriluvuilla kuin muut kilpailijat.

urheilu
Daniel Ståhl
Daniel StåhlEPA

Lahjakas kiekonheittäjä Daniel Ståhl on aloittanut yleisurheilukauden ryminällä, joka lupaa loistavaa kesää ruotsalaistähdelle.

Ensimmäisessä Timanttiliigan osakilpailussa Ståhl nakkasi käsittämättömän kovan sarjan ja olisi voittanut jokaisella heitollaan kiekkokilvan ylivoimaisesti.

Hän on ainoa kiekkomies maailmassa, joka on kyennyt saamaan kaikki kuusi kilpailusuoritustaan 69,50 metriin tai sitä pidemmälle.

Ståhl ylitti Dohassa 70 metriä kolmesti ja paras kantoi 70,56 metriin. Hänen valmentajansa Vesteinn Hafsteinssonin mukaan lisää kiekkoherkkua on kuitenkin luvassa.

- Hän on heittänyt 72-73 metriä siivuja harjoituksissa Växjössä ja hän voi heittää milloin vain maailmanennätyksen, niin yksinkertaista se on, Hafsteinsson vihjaa SVT:lle (siirryt toiseen palveluun).

– Daniel on mielettömän nopea jaloistaan ja todella sähäkkä muutenkin, vaikka hän isokokoinen ja vahva. Siinä on hyvä yhdistelmä. Kiekossa kun on kyse siitä, kuinka nopeasti saat jalat liikkeelle heittoringissä ja jalostettua siitä voiman yläkroppaan, sanoo valmentaja Hafsteinsson.

"Ei se ole yhtä helppoa kuin pizzan tilaaminen"

Kiekkojärkäleen ennätys on 71,29 ja hän itsekin uskoo pystyvänsä Jürgen Schultin vuonna 1986 heittämään, pitkään lyömättömänä pidettyyn maailmanennätykseen 74,08.

– Se (ME) ei ole yhtä helppoa kuin pizzan tilaaminen. Ei sitä voi tehdä tuosta vaan ja päättää mielessä, että heitänpä nyt todella pitkälle. Se päivä tulee sitten, kun on sen aika, Ståhl toppuuttelee.

– Menen jokaiseen kilpailuun pitääkseni hauskaa ja yritän voittaa jokaisen niistä sekä heittää kauas, linjaa Ståhl, joka kilpailee tällä viikolla Timanttiliigan osakilpailussa Tukholman stadionilla torstaina.

Onko Dohan MM-mitali tärkeämpi kuin maailmanennätys?

– Hyvä kysymys. Haluan ne molemmat, sanoo ruotsalaishuippu ja nauraa leveästi.

Lue lisää

Ruotsin kiekkojärkäle mielettömässä kunnossa – tuloksena kaikkien aikojen tasokkain sarja

Sympaattinen kiekkojärkäle on maailmantähti, joka ei unohda Turun mummiaan – ruotsalaisjätti aikoo tuulettaa ensi syksynä MM-kultaa

Lähteet: SVT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat