Suora

  • Yleisurheilun GP-sarja, Lapinlahti
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n alkukilpailu

MM-kultaa tuoneille cheerleading-valmentajille jatkosopimukset

Suomen Cheerleadingliiton maajoukkueet menestykseen luotsanneet valmentajat jatkavat pesteissään vuoden 2020 MM-kilpailuihin.

urheilu
Suomen cheer-joukkue palkintokorokkeella.
Suomen Cheerleadingliitto

Suomen Cheerleadingliiton maajoukkueet menestykseen luotsanneet valmentajat jatkavat maajoukkueissa vuoden 2020 MM-kilpailuihin.

Naisten cheermaajoukkueen maailmanmestareiksi valmentanut kolmikko, Maria Wahlroos, Hanna Salo ja Krista Allinen jatkavat valmentajina ensi kevään MM-kilpailuihin asti. Käynnistyvä kausi on Wahlroosille viides, Salolle kolmas ja Alliselle toinen. Päävalmentaja Wahlroosin komennossa naisten joukkue on voittanut MM-kultaa kaksi kertaa perättäin.

– Uskon, että samalla valmentajakokoonpanolla jatkaminen on tulevana vuonna ehdoton Suomen vahvuus. Tunnemme toisemme hyvin jo ennestään ja pystymme jatkamaan saumatonta yhteistyötämme heti projektin alusta alkaen, Wahlroos iloitsee.

Naisten cheertanssimaajoukkueen valmennuksesta vastaavat Maria Mäki ja Mila Tanttu. Maajoukkue sijoittui heidän valmennuksella historiansa parhaaseen sijoitukseen MM-kilpailujen semifinaalipäivänä. Semifinaalien toinen sija osoitti, että suomalaisten cheertanssijoiden näkeminen MM-kilpailujen palkintosijoilla on tulevaisuudessa mahdollista. Lopputuloksissa Suomi oli viides.

– Lähdemme toiseen MM-kisakauteemme innostuneina. Ensimmäinen kausi oli kuitenkin opettelua, josta opimme paljon. Nyt voimme panostaa entistä täysipainoisemmin valmentamiseen, kertoo Mila Tanttu.

– Haimme edellisen kauden valmentajien nimeämisellä jatkuvuutta ja lajin kokonaisvaltaista kehittämistä ja kehittymistä, kertoo maajoukkueiden joukkueenjohtajana toiminut Niklas Hagel Suomen Cheerleadingliitosta.

– Olemme todella tyytyväisiä, että saimme koko viisikon jatkamaan työtään. Odotukset ovat todella korkealla ensi vuoden MM-kisojen osalta, jatkaa Hagel.

Lue myös:

Suomi voitti cheerleadingin MM-kultaa – Yhdysvallat jäi kakkoseksi toista kertaa putkeen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat