Suora

  • Uinnin EM, alkuerät 6.12.
  • Mäkihypyn MC, miesten karsinta, Nizhni Tagil

Myös lentopallomiehet jäivät Valko-Venäjällä nollille, päävalmentaja Banks manaili epätasaisuutta

Suomi kärsi suoran tappion Valko-Venäjälle myös miesten lentopallon Kultaisessa liigassa.

Maajoukkuelentopallo
Suomen joukkueen hakkuri Samuli Kaislasalo.
Suomen joukkueen hakkuri Samuli Kaislasalo.Lehtikuva

Suomen miesten lentopallomaajoukkue kärsi tappion Valko-Venäjälle Euroopan Kultaisen liigan vierasottelussa Minskissä. Kotijoukkue vei pelin suoraan 3-0 (25-23, 25-23, 25-20).

Hakkuri Samuli Kaislasalo ja yleispelaaja Antti Ronkainen pitivät Suomen hyvin taistelussa mukana, mutta se ei aivan riittänyt. Kaislasalo teki komeasti 22 ja Ronkainen 15 pistettä. Muut pelaajat jäivät alle viiden pisteen.

– Tämä oli meiltä parempi ottelu kuin Ukrainaa vastaan Tampereella. Meillä oli kuitenkin nyt paljon ongelmia aloitussyöttöjen kanssa. Niissä tuli liikaa virheitä, Suomen päävalmentaja Joel Banks sanoi.

– Kaislasalo ja Ronkainen tekivät hyvää työtä, mutta meidän pitää saada kaikki muutkin onnistumaan samaan aikaan. Meillä oli paljon hyvää ottelussa, mutta peli oli aivan liian epätasaista ja se pitää saada korjattua.

Avauserä oli tasainen, vaikka Suomi teki paljon virheitä, yhteensä 15, joista 7 epäonnistuneilla aloitussyötöillä. Toisessa erässä oli jälleen tasaista vääntöä, joka viimeisissä palloissa kääntyi avauserän tavoin isännille. Kolmannessa erässä isännät ottivat lujan otteen pelistä ja veivät erän vakuuttavasti.

Suomi hävisi Kultaisen liigan ensimmäisen pelin Tampereella viime lauantaina Ukrainalle 1-3. Valko-Venäjä puolestaan voitti kotonaan Tshekin 3-1.

Lue myös:

Lentisnaiset jäivät tylysti Valko-Venäjän jalkoihin – "Hyökkäyspeli hävittiin selkeästi"

Lentopallonaiset haastavat laiskasti puolustavan Valko-Venäjän, joka kaksi vuotta sitten sai Suomelta varsinaisen selkäsaunan Lentismiesten uusi päävalmentaja manasi pelaajien virheitä tappioon päättyneessä debyytissään – "Minun ei ole tarpeen muuttaa kaikkea"

Lähteet: Lentopalloliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat