Suora

  • Tanssin Grand Slam, vakiotanssit
  • Elävä arkisto esittää
  • Suunnistuksen MM, viestit
  • Urheiluruutu
  • Koripallomaaottelu Liettua - Venäjä
  • Suunnistuksen MM, viestit
  • Urheiluruutu
  • Hampaanjäljet

Esapekka Lappi palaa WRC-debyyttinsä maisemiin luottavaisena, eikä aio enää antaa huonoille hetkille valtaa: "Se on ehkä ollut vaikeaa"

Vaikeuksiin viime kilpailuissa joutunut Esapekka Lappi uskoo itseensä ja paranneltuun autoonsa Portugalin MM-rallin alla.

ralliautoilu
Esapekka Lappi.
Esapekka Lapin kausi ei ole alkanut toivotulla tavalla, mutta Citroen-kuski oli optimistinen Portugalin osakilpailun alla. EPA

Esapekka Lappi on käynyt alkukaudesta kovaakin henkistä taistelua itseään vastaan. Koettelevat kokemukset ovat vaatineet tuskaisten tilanteiden nopeaa nollaamista, mutta aina siinä ei ole täysin onnistuttu.

Suomalaiskuljettaja kuitenkin uskoo kehittyneensä myös sillä osa-alueella – pakostakin.

– Kuten kaikissa lajeissa, loppupeleissä paljon on päästä kiinni ja huonot tulokset jäävät painamaan. Se pitää silti vain hyväksyä ja unohtaa. Minulle se on ehkä ollut vaikeaa, Lappi myöntää Yle Urheilulle Portugalin MM-rallin alla.

– Huonoina aikoina saatan ajatella negatiivisesti ja se kierre jää päälle. Sitä olen yrittänyt muuttaa.

Keskiviikkona Portugalissa nähtiin kuitenkin hymyilevä ja optimistinen Lappi.

Argentiinassa matkanteko oli päättynyt ulosajoon, eikä edellinen ralli Chilessäkään ollut helppo. Lupaava loppu jätti silti suuhun jo paremman maun.

Esapekka Lappi, Argentiina
Esapekka Lapin MM-ralli Argentiinassa päättyi ulosajoon.EPA-EFE

Se antaa luvan odottaa parempaa nyt, kun rallisirkus on palannut Eurooppaan.

– Jos pystyisin jatkamaan siitä, mihin jäin Chilessä sunnuntaipäivänä. Pystyn ajamaan täällä kovempaa kuin siellä jo siksikin, että täältä on niin paljon enemmän kokemusta. Nyt alkavat muutenkin rallit, jotka tunnen. Aiemmat ovat olleet minulle uudempia.

Portugalista on lämpimiä muistoja, sillä juuri siellä Lappi teki vuonna 2017 debyyttinsä WRC-sarjassa. Kenties kaikkein eniten uskoa tuovat kuitenkin Citroën C3:een tehdyt muutokset.

– Testeissä autoa muutettiin aika rajusti. Se tuntuu jopa hyvältä. Voi olla, että pystyn vetämään perjantaina aika kovaakin, Lappi myhäili keskiviikkona ja yritti vielä pidätellä innostustaan.

Muutokset saattavat tuoda yllätyksiä

Lappi oli viime vuonna Portugalissa viides ja sitä ennen kymmenes. Aiemmista tuloksista on tällä kertaa kuitenkin vaikea hakea suoraa vertausta tulevaan, sillä reitti on muuttunut merkittäviltä osin.

Arvoituksellisin päivä on edessä heti perjantaina.

– Silloin reitti on uusi kaikille, sitä ei ole ajettu aiemmin. Lauantaina ja sunnuntaina taas ajetaan samoja reittejä kuin parina viime vuonnakin. Pätkiä on korjattu aika paljon ja sinne on laitettu oikein reilusti uutta hiekkaa, Lappi ennakoi.

– Ei ole varmaan koskaan ollut näin paljon irtosoraa, mikä ei välttämättä ole kauhean hyvä juttu - se ei välttämättä edes puhdistu, vaan menee vain enemmän sekaisin.

Erityisenä huolenaiheena saattavat olla uuden pinnan alta paljastuvat yllätykset. Kivien kaivautuminen soran alta luo oman haasteensa erityisesti toiselle vedolle.

– Eikä niiden sijainnista ole mitään hajua. Vähän tuuripeliä.

Yle Urheilu seuraa verkkosivuilla Portugalin MM-rallin tapahtumia hetki hetkeltä. Tiedot tulevista televisiolähetyksistä ja parhaat palat kaikilta erikoiskokeilta löydät myös Yle Areenasta.

Yle Urheilun lähetykset Portugalin MM-rallista

Torstai 30.5.

21.00 Ennakkolähetys, TV2

Perjantai 31.5.

21.00 Erikoiskoe 7, suora lähetys, TV2

23.00 Kooste 1. päivän tapahtumista, TV2

Lauantai 1.6.

10.30 Erikoiskoe 8, suora lähetys, TV2

17.00 Erikoiskoe 11, suora lähetys, TV2

23.00 Kooste 2. päivästä, TV2

Sunnuntai 2.6.

11.00 Erikoiskoe 17, suora lähetys, TV2

14.00 Power Stage, suora lähetys, TV2

21.00 Kisakooste, TV2

Lue myös:

Avautuuko Jari Huttuselle WRC-pesti Suomen MM-ralliin?

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat