1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NHL

St. Louis ajaa surutta Raskin syliin: ”Tuota se on ollut koko kauden”

Boston ei yltänyt Stanley Cupin toisessa loppuottelussa parhaalle tasolleen. St. Louis vei jatkoaikatrillerin nimiinsä lopulta ansaitusti.

St. Louisin Sammy Blais (9) sai jäähyn maalivahdin häirinnästä. Maalissa Tuukka Rask. Kuva: Getty Images

Pelit ottelusarjojen sisällä eivät ole veljiä keskenään, se tuli jälleen keskiviikkona Bostonissa todistetuksi. Boston, joka vei maanantain ensimmäisessä loppuottelussa St. Louisia kahden erän ajan miten tahtoi, ei päässyt ottelussa oikeastaan missään vaiheessa parhaalle tasolleen.

Vain Tuukka Raskin erinomaiset torjunnat, ja onni, pitivät Bruinsin pelissä jatkoajalle asti. Ottelussa 34 torjunut Rask oli läpi illan erinomaisessa vedossa, eivätkä maaliraudatkaan pettäneet suomalaista. Ottelun jatkoajalla ratkaissut Blues-puolustaja Carl Gunnarson osui nimittäin ylärimaan vain reilu minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua.

Jatkoajan ensimmäiset minuutit olivat nekin St. Louisin selkää hallintaa, ajoittain Boston näytti olevan väsymyksen kautta jopa täydessä paniikissa. Voittomaali roikkui ilmassa pitkän tovin ennen kuin Gunnarsonin viivasta laukoma upposi Bostonin maaliin. Blues vei laukauksetkin ottelussa selkeästi 37-23.

Boston tilannetta ei ainakaan helpottanut puolustaja Matt Grzelcykin loukkaantuminen avauserässä. Grzelcyk sai todennäköisesti aivotärähdyksen tilanteessa, missä St. Louis-hyökkääjä Oscar Sundqvist taklasi tätä selästä niin, että tämä löi päänsä päätyplekseihin.

Viidellä pakilla urakoinut Boston näytti väsyvän ottelun loppua kohden.

– St. Louis karvasi tänään hyvin ja loi paljon painetta meidän puolustajille. Sitä kautta he saivat hyökkäysalueaikaa ja maalipaikkoja. Eikä tuo puolustajan loukkaantuminen tietenkään meidän urakkaa helpottanut, Tuukka Rask totesi Yle Urheilulle Bostonissa.

Vaikka Rask päästi ottelussa taakseen kolme maalia, Raskin piikkiin maaleista ei voi laittaa yhtäkään. Ensimmäinen maali tuli maskin takaa ja toinen irtokiekosta lähietäisyydeltä sen jälkeen, kun Rask oli ensin torjunut Vladimir Tarasenkon läpiajon. Voittomaalin Gunnarsson pamautti siniviivalta lämärillä siirretyn rangaistuksen aikana.

– En nähnyt sitä, Rask kuittasi.

Bruins-vahti Tuukka Rask joutui tiukille NHL-finaalisarjan toisessa ottelussa. Kuva: Getty Images

Raskin auraan ajetaan surutta

St. Louis Blues, joka ei yltänyt avausottelussa parhaalle tasolleen, oli keskiviikkona selkeästi valmiimpi pelaamaan ja se näkyi myös Tuukka Raskin arjessa. Blues on tietenkin tietoinen suomalaisvahdin huimasta kevätvireestä, joten kaikki keinot olivat sarjan toisessa osassa käytössä.

Jo neljän minuutin kohdalla Blues-hyökkääjä Sammy Blais pamautti Raskin yli kunnon vauhdeilla. Toisen erän lopulla Raskin syliin ryntäsi Jaden Schwartz. Molemmista tilanteista St. Louisille vihellettiin jäähy, joista ensimmäisen aikana Charlie Coyle vei Bostonin 1-0-johtoon.

Sattumaa tilanteet eivät missään nimessä olleet, sillä Raskin auraan tungettiin jo avausottelussa.

Rask, joka on ollut läpi pudotuspelien itse rauhallisuus, ei kuitenkaan ole ainakaan toistaiseksi antanut Bluesin fyysisyyden vaivata omaa mieltään. Ja rehellisyyden nimissä, voitosta huolimatta, Bluesin linjan voi hyvällä syyllä kyseenalaistaa, sillä Bostonin ylivoima on operoinut pudotuspeleissä yli 30 prosentin tehoilla.

– Tuollaista se on ollut koko kauden, Rask kommentoi.

– Aika paljon tulee nykyään sellaista, että laidasta ajetaan maalille täydellä vauhdilla ja kun pakki kaventaa, tila yksinkertaisesti loppuu kesken ja siitä niitä törmäyksiä tulee. Mutta hei, me saatiin niistä kaksi ylivoimapeliä. Harmi, ettei onnistuttu toisesta tekemään maalia, Rask jatkoi.

Sarja on Blues-voiton myötä tilanteessa 1-1, Stanley Cupin nappaamiseen vaaditaan neljä voittoa. Kolmas ottelu pelataan St. Louisissa aikaisin sunnuntaiaamuna Suomen aikaa.

Lue myös:

Rask loisti, mutta St. Louis tasoitti finaalisarjan

Kommentti: Boston ajoi St. Louisin heti nurkkaan – Bluesin pakko voittaa keskiviikkona

NHL otti kantaa kevään farsseihin ja antoi huojentavan lausunnon pelkoa herättävistä neuvotteluista – Änärikirje kertoo myös, miten Mörkö-buumi on tavoittanut Stanley Cup -finaalit