Suora

  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, Suomi - Turkki
  • Urheiluruutu

Mika Forss ajaa mitalivauhtia raviohjastajien MM-kisassa – nappionnistumisella maailmanmestaruuskin on mahdollinen

Kilpailu jatkuu perjantaina Gävlessä, jossa ajetaan viisi viimeistä osalähtöä.

raviurheilu
Mika Forss 2016
Mika Forss raviohjastajien EM-kisoissa vuonna 2016.Imago Sportfotodienst / AOP

Mika Forss ajoi loistavasti raviohjastajien MM-kilpailun Rättvikin osalähdöissä keskiviikkona. Voiton ja kahden kolmossijan myötä Forss nousi sijalle kolme ennen Gävlen päätösosakilpailua. Isäntämaan Ulf Ohlsson on johtopaikalla.

Kylmäverilähdössä Forss näytti osaamistaan. Faks Nils lähti kovaa keulaan, jonka Forss luovutti Yhdysvaltojen Yannick Gingrasin Björs Vikingille. Maalisuoralla Faks Nils pinkaisi varmasti ykköseksi.

– On yhtä hauskaa joka kerta olla mukana ja ajaa maailman parhaiden kuskien kanssa. Faks Nils lähti hyvin, ja sain selän, jonka halusin, Forss sanoi voittajahaastattelussa.

Forss ajoi kolmossijat Listas Shadow Faxilla ja Happy Romeolla. Forssin kaksi muuta hevosta eivät jaksaneet kärkitaistoon vaikka saivat hyvät juoksut.

Ulf Ohlsson oli Rättvikin paras ohjastaja 48 pisteellä. Ohlssonin kokonaispistemäärä on 166,5. Kanadan Doug McNair on kakkosena vain kahden pisteen päässä. Forss on kerännyt 154 pistettä. Aivan kannoilla on Norjan Eirik Höitömt, jonka pistemäärä on 151.

Kilpailu jatkuu perjantaina Gävlessä, jossa ajetaan viisi viimeistä osalähtöä. Nappisuorituksella Forss voi edetä maailmanmestariksi asti.

Lue myös:

Mika Forss voitti raviohjastajien ensimmäisen MM-osalähdön

Raviohjastaja Risto Tupamäki on kuollut – menestyksekkäällä uralla lähes 2 000 voittoa

Polara on jälleen Solvallan ravijuhlan suomalaisnimi, mutta taustajoukoista on suuri tekijä poissa: "Ei kukaan meistä saa Ristoa pois mielestä"

Juha Puhtimäki sai ensimmäisen mailansa jo 1,5-vuotiaana, mutta vasta raviharrastus opetti rauhoittumaan pesäpallokentällä: "Poika on hyvä jarru ja pitää minulle kuria"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat