Suora

  • Dota 2: The International
  • Sikiöseulonta
  • Elävä arkisto esittää

Sinetöikö Eurooppa-liigan finaalin uroteko Eden Hazardin Chelsea-uran? "Hän on poikkeuksellinen pelaaja"

Mestarien liigassa ensi kaudella pelaava Chelsea löylytti Arsenalia Eurooppa-liigan finaalissa keskiviikkona. Arsenal-manageri Unai Emery ei kuitenkaan ollut tappion jälkeen huolissaan seuran tulevaisuudesta.

jalkapallo
Chelsea
Chelsea voitti Eurooppa-liigan finaalissa keskiviikkona Arsenalin.EPA

Jalkapallon Eurooppa-liigan finaalin voitto keskiviikkoiltana ei ollut Eden Hazardille aivan uusi kokemus. Belgialainen oli mukana vuonna 2013, kun Chelsea voitti edellisen kerran liigan mestaruuden.

Edellisellä kerralla Hazard ei pelannut minuuttiakaan. Keskiviikon ottelussa hän nousi Chelsean sankariksi, kun hän iski joukkueensa kolmannen ja neljännen maalin. Chelsea voitti paikallisvastustajaansa Arsenalia vastaan pelatun ottelun 4–1.

28-vuotiaan tähden odotetaan siirtyvän Real Madridiin ensi kaudeksi. Hazard kertoi ottelun jälkeen, että hän odottaa lisätietoja sekä Real Madridilta että Chelsealta.

– Luulen, että nämä ovat jäähyväiset, mutta jalkapallosta ei ikinä tiedä. Unelmani oli pelata Valioliigaa, ja olen tehnyt sitä yhdessä suurimmista seuroista, joten ehkä nyt on aika uudelle haasteelle, Hazard kertoi BT Sportille (siirryt toiseen palveluun).

Chelsea-manageri Maurizio Sarri sanoi, että on tietoinen Hazardin toiveesta lähteä seurasta, ja että hän arvostaa tämän päätöstä.

– Hän on poikkeuksellinen pelaaja. Minulla kesti pari kolme kuukautta ymmärtää häntä, mutta hän on hieno mies, Sarri sanoi.

Hazard siirtyi Chelseaan Lillestä seitsemän vuotta sitten. Sittemmin hän on pelannut 352 ottelua Chelsean paidassa. Kun joukkue voitti kaksi vuotta sitten Englannin Valioliigan mestaruuden, teki Hazard 16 liigamaalia kauden aikana.

Sarri keskustelee seurajohdon kanssa

Viime kesästä asti Chelseaa valmentanut Maurizio Sarri johdatti ensimmäisellä kaudellaan joukkueen Valioliigassa kolmanneksi ja Eurooppa-liigan voittoon. Nousu Mestarien liigaan oli siis varmistunut jo ennen keskiviikkona Bakussa pelattua finaalia.

Kuten Hazardia, myös Sarria ovat ympäröineet siirtohuhut. Aiemmin Napolia valmentaneen italialaisen on puhuttu olevan kiinnostunut palaamaan Serie A:han, kenties Juventukseen.

Maurizio Sarri
Maurizio Sarrin paluusta Italiaan on huhuttu.Getty Images

Kauden aikana alavireinen Chelsea joutui toisinaan taipumaan Valioliigan keskikastin joukkueille. Chelsea tunnetaan siitä, ettei epäonnistuneelle managerille anneta montaa mahdollisuutta. Sarri, 60, kertoikin BBC:lle, (siirryt toiseen palveluun) että hän aikoo keskustella lontoolaisseuran johtoportaan kanssa jatkostaan pikimmiten.

– Olen onnekas, että olen Chelseassa, yhdessä parhaista joukkueista Valioliigassa. Rakastan Valioliigaa ja sen kovaa tasoa, Sarri kommentoi ottelun jälkeen tiedotustilaisuudessa.

– Tällä hetkellä olen iloinen, mutta haluan tietenkin tietää, onko seura iloinen. Puhutaan, mitä seura voi tehdä minulle ja mitä minä voin tehdä seuralle. Mutta minulla on sopimus ensi kaudeksi, joten tällä hetkellä emme puhu mistään.

Sarri kertoi, että maalittoman avauspuoliajan jälkeen hän kannusti pelaajiaan laittamaan itsensä enemmän likoon. Se kannatti, sillä maaleja syntyi vartissa kolme ja pian neljäs.

– Oli riski, että häviämme, mutta halusin, että joukkueella on enemmän rohkeutta liikuttaa palloa ja mielestäni pelaajat onnistuivat siinä hyvin toisella puoliajalla, Sarri kommentoi.

"Chelsea ansaitsi voiton"

Chelsean finaalivastustaja Arsenal olisi Eurooppa-liigan voitolla noussut Mestarien liigaan. Viidenneksi Valioliigassa sijoittunut joukkue jatkaa kuitenkin myös ensi kaudella Eurooppa-liigassa.

Arsenal-manageri Unai Emery ei ollut finaalitappion jälkeen huolissaan seuran tulevaisuudesta.

– Uskon, että Arsenal on iso nimi jalkapallossa ja moni pelaaja haluaa pelata täällä. Meillä on myös monta pelaajaa, joilla on varaa kehittyä, Emery sanoi Reutersille.

Unai Emery
Arsenal-luotsi Unai Emery joutui pettymään Eurooppa-liigan finaalissa.Getty Images

Espanjalainen onnitteli Chelseaa voitosta, joka ratkesi vakuuttavan toisen puoliajan aikana.

– Yritimme pysyä mukana, mutta heidän toisen maalinsa jälkeen meillä oli vaikeaa. Emme löytäneet sitä, mitä maalintekoon vaadittaisiin. Chelsea ansaitsi voiton, Emery sanoi.

Lue myös:

Chelsea marssi Eurooppa-liigan mestaruuteen – Arsenal romahti toisella puoliajalla

"Eiköhän Valioliigan taso ole nyt kaikille selvä" – brittiseurat pöllyttivät muuta Eurooppaa

Sauhutteleva jalkapallonero hioo rajaheittojakin satoja kertoja – työnarkomaanin uskomaton ura alkoi pikkusarjasta ja jatkuu Valioliigan jättiseurassa

Lähteet: Reuters, BBC

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat