Suora

  • CS:GO: IEM Chicago – loppuottelu
  • Uinnin MM, aamun kilpailut

Mercedes paljasti: Bottaksen osuma Verstappeniin johtui varikkovirheestä

Valtteri Bottas jäi kolmanneksi Monacon F1-osakilpailussa.

urheilu
Bottas
Monaco oli pettymys Valtteri Bottakselle.Getty Images

Formula ykkösten talli Mercedes kertoo, että varikolla tapahtunut virhe johti Valtteri Bottaksen ongelmiin Monacon gp-kisassa viime sunnuntaina.

Bottas jäi kisassa kolmanneksi, koska Red Bullin Max Verstappen osui Bottaksen autoon varikkosuoran tungoksessa ja Bottaksen rengas vaurioitui. Sen myötä Bottas joutui ylimääräiseen varikkokäyntiin, pudoten kolmannelle sijalle.

Mercedes myönsi, että pieni virhe tallin toiminnassa maksoi lopulta paljon. Bottasta ennen varikolle turva-auton aikana tullut Lewis Hamilton osui paineilmaruuvariin lähtiessään takaisin radalle, ja tuosta seurannut hetken viivästys sotki tallitoveriaan varikolle seuranneen Bottaksen pysähdystä.

– Kun teet (turva-auton aikana) tuplapysähdyksen (varikolla), on erittäin tärkeää saada autojen välinen aika sellaiseksi, että ensimmäinen auto hoidetaan ja toinen pääsee sitten heti perään sisään. Ja Valtteri teki tuon täydellisesti radalla. Mutta valitettavasti Lewisin lähtiessä hän osui yhteen (ilmaruuvariin), ja siinä meni muutama sekunti varikkoporukan korjatessa tilannetta. Tuo kaikki maksoi meille pari sekunnin kymmenystä. Siinä kaikki, mutta sekin riittää, Mercedeksen kisastrategi James Vowles selosti tallin sivuilla Monacon gp:n jälkipuintivideolla.

Ja kun Bottas lähti pilttuustaan, mainion pysähdyksen tehnyt Verstappen oli ehtinyt hieman edelle. Seurasi osuma, ja Bottaksen auto hipaisi varikon reunavallia. Rengas vaurioitui, ja Bottaksen oli seuraavalla kierroksella pakko tulla varikolle uudemman kerran.

Lue lisää:

Mildh niputti yhteen Monacon GP:n tapahtumat – "Pieni notkahdus, Verstappenin rangaistus ei tuo menetettyjä sijoja takaisin Valtterille"

Hurjaa draamaa Monacossa! Hamilton taisteli voittoon, Bottas vasta kolmas – turva-auto sekoitti pakkaa, Mercedes vältti täydellisen katastrofin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat