Suora

  • Lumilautailun MC: Seiser Alm, slopestyle

Camilla Richardsson 3000 metrin kärkiaikaan

Eläintarhan kentän tuulisessa säässä Camilla Richardssonin aika oli 9.20,42, joka on kevään kotimainen kärkinoteeraus.

urheilu
Camilla Richardsson.
Estejuoksijana tunnettu Camilla Richardsson testasi kuntoaan tällä kertaa 3000 metrin sileälläAOP

Jukka Keskisalon valmennettava harmitteli tuulta naisten 3000 metrillä.

– Tarkoitus oli aloittaa rauhassa ja kiristää loppua kauden. Kahden kilometrin jälkeen tuntui, että kulkee hyvin, mutta viimeinen kilometri oli rankka, kun jäin yksin ja oli aika kova tuuli, mutta ei tämä katastrofi ollut, Camilla Richardsson sanoi.

Forssan Salaman Janica Rauma oli toinen ajalla 9.28,83 ja IK Falkenin Nathalie Blomqvist kolmas. Hän teki ulkoratojen ennätyksekseen 9.31,17 alittaen kirkkaasti 19-vuotiaiden EM-rajan 9.45,00.

Blomqvistin lisäksi Eemil Helander alitti Helsingin Toukokuun kisojen 3000 metrin esteissä 19-vuotiaiden EM-rajan ennätyksellään 9.08,22. Hän juoksi 3000 metrin esteet kilpaa vasta toisen kerran urallaan ja alitti EM-rajan 9.12,00 komealla soolojuoksulla.

– EM-raja oli tavoitteena, mutta en ollut ihan varma omasta kunnostani. Hyvä, että raja meni heti ensimmäisessä ratakilpailussa, vaikka jalat meinasivat väsyä esteillä, Helander kertaili kilpailua.

Anni Siirtola ja Julia Enarvi alittivat puolestaan 22-vuotiaiden EM-rajan 100 metrin aitajuoksussa ajoin 13,65 ja 13,69.

Kuusela lähestyy 80 metriä, Kangas viides kuulassa

Kuortaneella käytiin miesten keihäskilpa, jossa voittaja oli Trinidadin Keshorn Walcott tuloksella 81,68. Toiseksi sijoittunut Toni Kuusela nakkasi kotistadionillaan ennätykseksensä 78,62.

Toni Kuusela, keihäs.
Kuvassa Toni Kuusela Lauri Heino/Lehtikuva

Arttu Kangas sijoittui viidenneksi Tukholmassa Timanttiliigan yhteydessä kisatussa kuulamittelössä. Kangas ylitti neljästi 18 metriä ja sai tulokseksi 18,48. Hän jäi kesän parhaastaan 57 senttiä.

Kuulan ykkösija meni tällä kaudella 20,70 työntäneelle ruotsalaiselle Wictor Peterssonille, joka pukkasi voittolukemat 20,11. Kilpailu ei ollut Timanttiliigan laji.

Lähteet: Yle - SUL:n tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat