Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n alkukilpailu
  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n välierät

Kaapo Kakon drafti-kilpailija ei saanut varmistusta kärkipaikasta New Jersey Devilsiltä – GM haluaa tavata myös suomalaislupauksen

Kaapo Kakon kanssa todennäköisesti NHL:n ykkösvarauksesta kilpaileva Jack Hughes tapasi New Jersey Devilsin edustajia Buffalossa. Kakko jätti leirin väliin.

NHL
Kaapo Kakko onnistui mainiosti juuri päättyneissä MM-kisoissa.
Kaapo Kakko onnistui mainiosti juuri päättyneissä MM-kisoissa.Getty Images

Juhannuksena järjestettävä NHL-jääkiekkoliigan vuosittainen uusien pelaajien varaustilaisuus eli drafti on suomalaisittain erittäin odotettu, sillä Kaapo Kakko varataan taalaliigaan aivan ensimmäisten joukossa. Käytännössä on selvää, että ensimmäisenä varaava New Jersey Devils ottaa joko Kakon tai yhdysvaltalaisen suurlupauksen Jack Hughesin.

Devils ei ole paljastanut suunnitelmiaan, ja seuran suu oli supussa myös seurajohdon jututtaessa Hughesia NHL:n draftia edeltävällä testileirillä Buffalossa.

– En saanut mitään vihjeitä, mutta tapaaminen sujui hyvin. Oli hauska tavata, ja varmasti vielä pääsen tutustumaan heihin (Devils-edustajiin) paremminkin ennen draftia, Hughes kertoi keskiviikkoisesta "työhaastattelusta" NHL:n sivuston mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Hughes, 18, olisi "todella innoissaan", mikäli tulevaksi työnantajaksi tulisi New Jersey Devils. Nuori mies uskonee näin käyvän, sillä itseluottamusta tuntuu riittävän.

– Uskon sydämessäni, että olen tämän draftin paras pelaaja. Ja olen valmis NHL:ään.

Kaiken kaikkiaan 103 nuorta kiekkoilijaa osallistuu testeihin, mutta maailmanmestaruutta sunnuntaina ja sitä seuraavina päivinä juhlinut Kakko päätti jättää testit väliin. Kakko osoitti tehokkuutensa MM-kisoissa tehtailemalla kuusi maalia ja antamalla yhden syötön. Hughesin pistesaldo kisoissa oli 0+3.

GM haluaa keskustella Kakonkin kanssa

Myös Devilsin GM Ray Shero oli NHL:n sivuston (siirryt toiseen palveluun)mukaan yhtä hymyä, kun hän oli tavannut Hughesin. Hänen mukaansa kaikki sujui hyvin, mutta hän ei suostunut paljastamaan mitään keskusteluiden sisällöstä. Shero vakuutti, että Devilsillä on yhtä lailla paljon tietoa myös Kakosta.

– Toivottavasti saamme mahdollisuuden puhua hänenkin kanssaan ennen Vancouverin varaustilaisuutta, Shero sanoi ja vertasi tilannetta kahden vuoden takaiseen, jolloin Devilsin GM jututti sekä Nico Hirchierin että Nolan Patrickin ja valitsi Hirchierin.

– Koska Kaapo ja Jack molemmat päättivät pelata MM-kisoissa tänä vuonna, aikataulut ovat hieman erilaiset. Uskon, että kisat olivat molemmille uskomaton kokemus. Vaikka Kaapo ei tehnyt pisteitä lopussa, mestaruuden voittaminen oli kokemuksena hieno. Jackille tilanne oli hieman erilainen.

Sheron mielestä Hughesin välieräottelu Venäjää vastaan, jossa hän antoi kaksi syöttöpistettä, osoitti nuorukaisen taidot.

Sheron mukaan yksikään seura ei ole vielä lähestynyt häntä ehdottaakseen vaihtokauppaa ykkösvarauksesta.

– Uskoisin, että nyt on liian aikaista sille, eikä se ole yllätys. Sama tapahtui kaksi vuotta sitten. Viikkoa ennen varaustilaisuutta tuli muutama ehdotus, mutta kaikki yrittävät pitää sen salassa, Shero kertoi.

Lue myös:

Kaapo Kakko jättää NHL-kuntotestit väliin

New Jersey Devils tietää, että Kakko on valmiimpi NHL:ään kuin Hughes

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat