1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Piispanen kelasi satasen ennätyksensä – Tähti alitti 14 sekuntia

Toni Piispanen rikkoi neljän vuoden takaisen satasen ennätyksensä ja Leo-Pekka Tähti alitti tällä kaudella ensimmäistä kertaa 14 sekuntia, kun ratakelaajien Sveitsin-kilpailurupeama jatkui Arbonissa.

Toni Piispanen, arkistokuvaa Kuva: Heidi Lehikoinen

Toni Piispasen uusi ennätys T51-luokassa kirjataan 20,46. Vuonna 2015 niin ikään Arbonissa tehty edellinen ennätys parani sadasosan. Piispanen voitti myös aiemmin päivällä 200 metriä, hän kävi tiukkaa taistoa Belgian Peter Genynin kanssa, kunnes käänsi viimeisellä 30 metrillä tilanteen edukseen. Piispasen voittoaika oli 38,76, Genyn hylättiin lopulta alun ratarikon vuoksi.

– Aika on nollatuuleen tosi kova, ihan huippusuoritus. Seitsemän kuukautta on hinkattu ensimmäistä 10 metriä, ja lähtö on nyt paras mitä se on koskaan ollut. Kaikki osa-alueet toimivat tosi hyvin. Odotan ensi viikonlopusta vielä kovempaa, Piispanen vihjasi.

Leo-Pekka Tähdelle pitkä kolmen startin päivä toi edellisviikonloppua parempia aikoja kaikilla kolmella matkalla, joista päivän päätteeksi satasen voitto ajalla 13,99. Sitä ennen Tähti otti voiton 200 metrillä ja oli 400 metrillä kahdeksas.

Satasella Tähdelle positiivinen asia oli, että voittoaika 13,99 toi kauden ensimmäisen 14 sekunnin alituksen.

– Jälleen kerran vähän nihkeä startti. Eka 50 metriä ei ollut mikään kauhean kummoinen, mutta loppu oli todella vahvaa. Maksiminopeus oli 36,2, joka on todella kova ihan tyynessä. Maksiminopeuteen olen tyytyväinen., sanoi Tähti.

Voittoisasti Arbonissa kelasivat suomalaisista myös Henry Manni, joka oli nopein T34-luokan 200 metrillä sekä Amanda Kotaja, joka voitti T54-luokan 200 metriä.