Hyppää sisältöön

Jännittävä Suomi-kytkös, jättiläinen vastaan pikkusisko ja todellinen huippuilta – nämä MM-kisojen ottelut sinun kannattaa katsoa

Yle Urheilun asiantuntijat Marianne Miettinen ja Marko Saloranta kokosivat jalkapallon naisten MM-kisojen alkulohkon kuumimmat kamppailut.

1

Englanti–Skotlanti sunnuntaina 9.6.

Jättiläinen vastaan pikkusisko.

Jalkapallon naisten MM-kisojen ensikertalainen Skotlanti joutuu turnauksen avausottelussaan kovaan paikkaan, kun se saa vastaansa paitsi rakkaan naapurinsa myös yhden turnauksen ennakkosuosikeista.

– Ei ehkä tasasin matsi, mutta klassikko. Se on vähän kun Suomi–Ruotsi meille. Uskon, että Englanti sen hoitaa, Marko Saloranta sanoo.

Samoilla linjoilla on myös Marianne Miettinen, joskin aivan heittopussina pikkusiskoa ei voi pitää.

– Skotlannilla on yksi maailman parhaista keskikenttäpelaajista, Kim Little, joka pystyy yksinään ratkaisemaan pelejä, Miettinen huomauttaa.

Englanti–Skotlanti sunnuntaina 9.6. kello 19.00 TV2 & Areena.

Kuva: Getty Images

2

Saksa–Espanja & Ranska-Norja keskiviikkona 12.6.

Tässä ottelussa ratkaistaan mitä todennäköisimmin B-lohkon voittaja. Molemmat maista ovat myös potentiaalisia joukkueita mitalipeleissä. Lisäksi molemmista joukkueista löytyy mielenkiintoisia pelaajia, esimerkiksi Saksan keskikenttäpelaaja Dzsenifer Marozsan ja Espanjan mainio toppari Irene Paredes.

– Molemmat joukkueet pettyivät EM-kisoissa,kun he eivät edenneet niin pitkälle kuin odotettiin. Saksalla on kuitenkin seitsemän Euroopan mestaruutta ja he eivät päässeet edes mitalipeleihin, Saloranta huomauttaa.

– Samana iltana on myös Ranska–Norja, kaksi tosi hienoa matsia samana päivänä, Saloranta lisää.

Saksa–Espanja keskiviikkona 12.6. kello 19.30 TV2 & Areena

Ranska–Norja kello 21.35 TV2 & Areena

Kuva: AOP

3

Hollanti–Kanada & Ruotsi-USA torstaina 20.6.

EM-kisoissa yllättänyt ja mestaruuden napannut Hollanti taistelee lohkovoitosta Kanadaa vastaan. Molemmista joukkueista löytyy jälleen liuta mielenkiintoisia pelaajia, Hollannin riveissä pelaavat muun muassa EM-turnauksen parhaaksi pelaajaksi valittu Lieke Martens sekä Lyonia seuratasolla edustava Shanice Van de Sanden. Kanadan kirkkain tähti on maaleja syöksevä 35-vuotias kapteeni Christine Sinclair.

–Hollanti todella mielenkiintoinen joukkue, heillä on paljon huippupelaajia Euroopan eri sarjoissa. Kanada uskoo omiin mahdollisuuksiinsa, ja he ovat pelanneet keväällä ihan hyviä harjoitusmaaotteluita, Miettinen kertoo.

Ottelussa on myös suomalaiskytkös, sillä Kanadan kakkosvalmentaja Andrée Jeglertz valmensi Suomen naisten jalkapallomaajoukkuetta vuosina 2010–2016.

Television äärestä ei kuitenkaan kannata karata heti ottelun päätyttyä juhannuksen viettoon, sillä samana iltana iskevät yhteen Ruotsi ja Yhdysvallat.

–Meidän naapurimme mittaa tasonsa hallitsevaa mestaria vastaan. Katsoisin pelin myös siksi, että Ruotsilla on paljon oman maan sarjassa pelaavia pelaajia, jotka pelaavat suomalaisten kanssa samoissa joukkueissa, Miettinen vinkkaa.

Hollanti–Kanada torstaina 20.6. kello 18.40 TV2 & Areena

Ruotsi–USA kello 21.40 TV2 & Areena

Osoitteesta yle.fi/mmfutis löytyy kaikki jalkapallon naisten MM-kisojen sisältö. Samasta paikasta löytyvät niin suorat lähetykset, kisauutiset, kattava tulospalvelu ja kuumimmat videoklipit.

Lue myös:

Oletko sinä Ylen Futistietäjä? Ennusta kaikkien MM-matsien tulokset – voit voittaa hienoja palkintoja

Tässä on vuoden 2019 jalkapallon naisten MM-kisojen otteluohjelma – kaikki ottelut Ylen kanavilla, katso lähetystiedot

Onnistuuko perinteinen alisuorittaja haastamaan kiistattoman ykkössuosikin? Asiantuntijat kertovat MM-jalkapallon ennakkosuosikit ja yllättäjäehdokkaat

Alex Morgan on jalkapallon supertähti, josta useimmat eivät ole koskaan kuulleet – "Välillä väsyttää se, että omaa arvoa joutuu aina todistelemaan"

Maailman parasta naisjalkapalloilijaa ei nähdä MM-kisoissa – maajoukkueboikotti pitää

Kuva: Getty Images