Suora

  • Koripallomaaottelu Liettua - Venäjä
  • Suunnistuksen MM, viestit
  • Urheiluruutu
  • Hampaanjäljet

MM-mitalihaaveet murenivat: Mika Forss jäi seitsemänneksi

Mika Forss jäi ulos mitaleilta raviohjastajien MM-kisoissa.

raviurheilu
Mika Forss
Mika Forss kamppaili raviohjastajien MM-kisoissa. AOP

Raviohjastajien MM-kilpailun viimeiset viisi osalähtöä ajettiin perjantaina Gävlessä. Hollannin Rick Ebbinge teki vahvaa työtä päätöspäivänä ja vei kultamitalin. Mika Forss lähti Gävlen kisaan kolmossijalta, mutta hevoset eivät olleet menopäällä. Suomalainen jäi seitsemänneksi.

Rick Ebbinge voitti Gävlessä kaksi ensimmäistä osalähtöä ja nousi kultataistoon yhdessä isäntämaan Ulf Ohlssonin ja Kanadan Doug McNairin kanssa. Ennen viimeistä osalähtöä Ebbingen piti pitää Ohlsson takanaan, niin mestaruus oli varma. Näin hollantilainen myös teki. Ebbingen voittopistemäärä oli 199,5.

USA:n Yannick Gingras voitti viimeisen osalähdön. Se nosti yli 7 000 voittoa ajaneen amerikkalaisen hopealle. Ohlssonin uskottiin ottavan Ruotsille ensimmäisen kultamitalin. Mutta pronssiin oli tyytyminen.

MM-taistelu käynnistyi viime perjantaina Elitloppet-ravien avajaispäivänä. Forss oli koko turnauksen ajan kärkipäässä ja lähti päätöspäivään kolmossijalta. Suomalaisella arvotut hevoset eivät olleet huippukunnossa, ja hyvien sijoitusten metsästäminen oli mahdotonta.

Forss ajoi hyvin, mutta parempaan ei ollut mahdollisuutta. Forss ohjasti hopealle kaksi vuotta sitten MM-kisoissa Kanadassa. Nyt tuli tasaisessa kilpailussa seitsemäs sija.

Lue lisää:

Mika Forss ajaa mitalivauhtia raviohjastajien MM-kisassa – nappionnistumisella maailmanmestaruuskin on mahdollinen

Mika Forss voitti raviohjastajien ensimmäisen MM-osalähdön

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat