Suora

  • Urheiluruutu

Agentti vihjaa yhdysvaltalaisen huippupituushyppääjän saavan neljän vuoden dopingpannan – söi "pilaantunutta" naudanlihaa japanilaisravintolassa

MM-hopeaa saavuttanut pituushyppääjä Jarrion Lawson asetettiin alunperin, viime syksynä väliaikaiseen kilpailukieltoon dopingrikkeen takia.

urheilu
Jarrion Lawson polvistuneena.
AOP

Yhdysvaltalaisen pituushyppääjä Jarrion Lawsonin dopingnäytteestä löydettiin jälkiä muun muassa anabolisesta steroidista (trenbolone).

Lawsonin, 25, tapaus meni kurinpitomenettelyyn ja hän joutui väliaikaiseen kilpailukieltoon. Julkisuuteen ei kerrottu, milloin Lawson oli antanut positiivisen dopingnäytteen.

Vuoden 2016 Rion olympialaisissa Lawson sijoittui pituushypyssä neljänneksi ja vuotta myöhemmin hän saavutti MM-hopeaa Lontoossa. Lawsonin ennätys on 858.

Urheilijan asiainhoitaja Paul Doyle vihjasi uutistoimisto AP:lle, että Lawson valittaa asiasta heti, kun hänelle langetetaan lähipäivinä neljän vuoden kilpailukielto.

Doylen mukaan Lawson söi "pilaantunutta" naudanlihaa japanilaisessa ravintolassa Arkansasissa ennen testiä, joka tehtiin 2. päivä kesäkuuta 2018.

Lawsonin elimistöstä löydetty anabolinen steroidi (trenbolone) auttaa lihasmassan kasvattamisessa ja on samaa steroidiseosta, jota osa venäläisurheilijoista käytti vuoden 2014 talviolympialaisissa.

Lähteet: NBC Sport

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat