Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Lentopallon EM: Turkki - Kreikka
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Saksa, 1. päivän kooste
  • Urheiluruutu
  • Dota 2: The International

Latvala sammutti Toyotansa neulansilmään, karmea epäonni pilasi raivostuneen Sunisen huippurallin: "Jarruttomalla autolla on tosi vaikeaa ajaa"

Suomalaisten huippuasetelmat kokivat kolauksia Portugalin MM-rallin kuudennella erikoiskokeella. Autonsa neulansilmään sammuttanut Jari-Matti Latvala jatkaa silti kakkosena Ott Tänakin perässä.

Rallin MM-sarja
Teemu Suninen, Ford.

Portugalin MM-ralli sujui M-Sportin Teemu Suniselta erinomaisesti kuudennelle erikoiskokeella saakka. Kolmanneksi ohi Kris Meeken edellisellä pikataipaleella siirtynyt Suninen oli hyvässä vauhdissa, kunnes Fordin jarrut pettivät ja ajaminen muuttui holtittomaksi heittelehtimiseksi.

– Jarrut pettivät, ja ajaminen oli ihan mahdotonta. Jarruttomalla autolla on tosi vaikeaa ajaa. En tiedä, osuinko johonkin, mutta en mielestäni, Suninen tuskaili maalissa.

Hän hävisi kärkiajan kurvailleelle Thierry Neuvillelle lopulta lähes minuutin, ja ero kärjessä ajavaan Toyotan Ott Tänakiin venyi yli minuutin mittaiseksi. Hän putosi kokonaistilanteessa kuudenneksi.

Täydellisesti ei sujunut kuudes pätkä myöskään Jari-Matti Latvalalta. Toyota-kuski sammutti autonsa neulansilmään, ja hän menetti useita sekunteja.

– Moottorin käynnistämisessä meni liian monta sekuntia, Latvala harmitteli.

Hän jatkaa silti rallissa kakkosena, mutta ero Tänakiin kasvoi 15,2 sekuntiin.

Kolmas suomalainen WRC-kuski, Citroenin Esapekka Lappi kärsi rengasrikon päivän kolmannella erikoiskokeella. Hän on kuuden erikoiskokeen jälkeen kahdeksantena kaksi minuuttia ja 13 sekuntia Tänakin perässä.

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen voi myhäillä tyytyväisenä miehenä, sillä tallilla on tällä hetkellä rallissa kolmoisjohto.

Illan huipentaa seitsemäs erikoiskoe, jota voi seurata TV2:ssa ja Yle Areenassa suorana lähetyksenä kello 21 alkaen. Latvalan ja Sunisen menoa kuudennella erikoiskokeella voi katsoa klikkaamalla kuvan videota.

TILANNE 6/18 EK:N JÄLKEEN:

1. Ott Tänak Toyota 1.00.50,1

2. Jari-Matti Latvala Toyota +15,2

3. Kris Meeke Toyota +21,7

4. Thierry Neuville Hyundai +25,3

5. Sebastien Ogier Citroen +26,0

6. Teemu Suninen Ford +1.10,5

7. Gus Greensmith Ford +1.19,5

8. Esapekka Lappi Citroen +2.13,1

9. Ole Christian Veiby Volkswagen +3.38,6 (WRC2)

10. Jan Kopecky Skoda +3.42,8 (WRC2 Pro)

11. Kalle Rovanperä Skoda +3.48,2 (WRC2 Pro)

Lue myös:

Toyota jyrää kolmoisjohdossa, Latvala toisena – Yle seurasi Portugalin MM-rallin avauspäivää hetki hetkeltä

Toyotan sisäpuhelin hajosi ja kartturi joutui käsimerkkitöihin – Kris Meeke kävi todella kuumana: "Yksinkertaisia perusasioita!"

Rengasrikon kärsinyt Rovanperä jahtaa kärkipaikkaa, Pietarinen mainiosti neljäntenä: "Erikoiskokeet ovat paljon rankempia kuin ajattelin"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat