Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Yleisurheilun GP-sarja, Joensuu

Rengasrikon kärsinyt Rovanperä jahtaa kärkipaikkaa, Pietarinen mainiosti neljäntenä: "Erikoiskokeet ovat paljon rankempia kuin ajattelin"

Kalle Rovanperä on Portugalin MM-rallissa WRC2 Pro -luokassa kuuden erikoiskokeen jälkeen toisena. Eerik Pietarinen on WRC2-luokassa hienosti neljäntenä.

Rallin MM-sarja
Skodan Kalle Rovanperä vauhdissa Chilen MM-rallin testierikoiskokeella 2019.

Uudella Skoda Fabia R5 -autolla Portugalin MM-ralliin päässyt Kalle Rovanperä on perjantain kuuden erikoiskokeen jälkeen WRC2 Pro -luokassa toisena. Kisa lähti hyvin käyntiin, mutta neljännellä erikoiskokeella sattunut rengasrikko pudotti suomalaisnuorukaisen toiseksi tallikaveri Jan Kopeckyn taakse.

– Se tuli aivan puskista, enkä tiedä yhtään missä se meni. Se ei ollut kovin kivaa. Erikoiskokeet ovat paljon rankempia kuin ajattelin, eikä voi ajaa aivan talla pohjassa, Rovanperä tuumi maalissa.

Kuuden erikoiskokeen jälkeen Kopecky johtaa luokkaa 5,4 sekunnilla.

Rovanperä ja Kopecky ovat saaneet ajella luokan kärjessä rauhassa, sillä Fordin Lukasz Pieniazek ja Citroenin Mads Östberg ovat kärsineet tekniikkamurheista. Puolalainen on jo lähes kaksi ja norjalainen yli neljä minuuttia Kopeckyä perässä.

WRC2-luokassa kärjessä ajaa Volkswagenin norjalainen Ole Christian Veiby, joka on ollut nopein kaikista RC2-autoilla ajavista kuljettajista. Veibyn perässä ovat Skoda-kuskit Nikolai Gryazin ja Pierre-Louis Loubet ennen Eerik Pietarista.

Viimeksi Ruotsin rallissa mukana ollut Pietarinen ajaa Portugalissa myös Skodalla, ja hän on Veibyä 34,7 sekuntia jäljessä. Hyundain ratissa Portugalissa ajava Jari Huttunen on ollut suurissa vaikeuksissa aamusta alkaen, ja aikasakon saanut kiuruveteläinen oli viiden erikoiskokeen jälkeen kärkeä jo lähes yhdeksän minuuttia perässä.

Rovanperän ajoa ja kommentteja voi katsoa kuvan videota klikkaamalla. Perjantai-illan huipentava EK7 alkaa kello 21, ja sitä voi seurata suorana lähetyksenä TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Lue myös:

Latvala sammutti Toyotansa neulansilmään, karmea epäonni pilasi raivostuneen Sunisen huippurallin: "Jarruttomalla autolla on tosi vaikeaa ajaa"

Toyotan sisäpuhelin hajosi ja kartturi joutui käsimerkkitöihin – Kris Meeke kävi todella kuumana: "Yksinkertaisia perusasioita!"

Toyota jyrää kolmoisjohdossa, Latvala toisena – Yle seurasi Portugalin MM-rallin avauspäivää hetki hetkeltä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat