Suora

  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Dota 2: The International

HJK:n Toni Koskelalla voitokas paluu Rovaniemelle – Ilves nousi Veikkausliigan kärkeen komealla vierasryöstöllä

Päivän kolmannen veikkausliigaottelun voitti Helsingin IFK.

Veikkausliiga
HJK juhlii
HJK juhli tänään Rovaniemellä. Kuva viime viikonlopun KPV-ottelusta.Mikko Stig / Lehtikuva

Toni Koskelan toinen ottelu Helsingin Jalkapalloklubin päävalmentajana päättyi 1–0-voittoon Rovaniemen Palloseurasta perjantaina.

Koskela palasi Rovaniemen keskuskentälle vain puolitoista viikkoa sen jälkeen, kun HJK oli ostanut hänet päävalmentajakseen Rovaniemen Palloseurasta.

Koskela avasi uransa HJK:ssa voitolla KPV:stä viime sunnuntaina, mutta nyt vastassa oli hänen taktiikkansa läpikotaisin tunteva RoPSin uusi päävalmentaja, Koskelan entinen apuvalmentaja, Pasi Tuutti.

Ottelun avauspuoliskon paras maalintekopaikka tuli RoPSin Agnaldolle, joka laukoi hieman ohi. Toisella jaksolla HJK loi vaarallisemmat tekopaikat etenkin alussa, kun Eetu Vertainen, Joonas Vahtera ja Lassi Lappalainen pääsivät muutaman minuutin sisällä tekopaikkoihin.

Ratkaisumaali nähtiin vasta muutama minuutti ennen ottelun päätöstä. Vahtera syötti pallon päätyviivan tuntumasta Riku Riskille, jonka laukaus yllätti RoPSin maalivahdin Antonio Reguero Chapinalin.

– Tämä oli todella hyvä ja tärkeä voitto. Toki parannettavaa jäi. Me hukkasimme aika monta paikkaa, Koskela sanoi.

Huomattavasti vastustajaansa vähempiin maalipaikkoihin tyytynyt RoPS sai pallon kertaalleen vastustajan verkkoon, kun Eetu Muinonen jatkoi Taye Taiwon syötön maaliin. Rajamies liputti kuitenkin pallon käyneen ennen syöttöä päätyrajan yli.

Ilves siirtyi sarjakärkeen

Veikkausliigan sarjajohtaja vaihtui, kun Tampereen Ilves voitti FC Interin Turussa 3–2. Ilveksen voittomaali syntyi 82 peliminuutin jälkeen, kun Ilari Mettälä pääsi laukomaan pallon verkkoon rangaistusalueen sisältä.

Ottelun ensimmäisellä puoliajalla nähtiin neljä maalia 34 minuutissa. Tiemoko Fofana ja Tatu Miettinen veivät Ilveksen johtoon kymmenessä minuutissa, mutta Timo Furuholm ja Niilo Mäenpää toivat Interin tasoihin.

– Meiltä oli loistava peli. Vaihdoimme systeemiä kovaa joukkuetta vastaan, ja tiesin, että ensimmäiset 15 minuuttia ovat meidän yllätysmahdollisuutemme, kertoi llveksen päävalmentaja Jarkko Wiss.

– Olen pettynyt totta kai. Teimme 4–5 virhettä, joista Ilves teki kolme maalia, summasi Interin päävalmentaja Jose Riveiro.

Ilves nappasi kolme pistettä ja nousi sarjakärkeen. Ilveksellä on nyt 19 pistettä, kun toiseksi nousseella HJK:lla pisteitä on 18. HJK:lla on kuitenkin kaksi ottelua enemmän pelattuna kuin Ilveksellä. Inter ja Honka ovat kärkitaistelussa mukana 17 pisteessä.

HIFK:lle maukas kotivoitto

Veikkausliigan kierroksen kolmannessa ottelussa Helsingin IFK otti 2–1-kotivoiton VPS:stä. HIFK:n maalit viimeistelivät Jukka Halme ja Tino Palmasto, jolle maali oli liigauran ensimmäinen.

VPS:n loppuhetkien kavennuksen teki Alain Ebwelle.

– Teimme entistä vähemmän virheitä, ja myös hyökkäyspelimme on kehittynyt, HIFK:n valmentaja Tor Thodesen iloitsi.

Voitto oli HIFK:lle kauden toinen. Kauden avausvoittoaan hakeva VPS on sarjassa tällä hetkellä viimeistä edellisenä.

– Kymmenestä pelistä kuusi pistettä on todella huono saldo. Kehityskohteita ovat maalipaikkojen luominen, pallollinen pelaaminen ja tahtotila, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen summasi saldoa ja kehityskohteita.

Veikkausliigan sarjataulukon löydät teksti-tv:ltä.

Lue myös:

Veikkausliiga-potkut eivät yllätä asiantuntijaa – "Valmentajanvaihdos on nopein tapa hakea muutosta"

9 ottelun voitoton putki riitti – Kokkolan Palloveikot erotti päävalmentajansa

HJK palasi voittojen tielle uuden luotsin avauspelissä – "Kahdeksan peliä on pitkä aika HJK:ssa"

HJK oli valmis maksamaan kovan summan saadakseen oman poikansa kotiin – asiantuntija Koskelan valinnasta: "Herkullisin mahdollinen paikka"

Kommentti: HJK:n ylivoimaiset resurssit näkyvät juuri nyt vain kentän ulkopuolella – Toni Koskela tuo tuttuun ympäristöön uusia mausteita, joita alkukaudesta kyntänyt HJK kaipaa kipeästi

HJK ja RoPS neuvottelivat Toni Koskelan siirrosta ilman, että valmentaja itse tiesi – tuoreelta HJK-luotsilta kysyttiin asiasta vasta myöhään maanantai-iltana

Juttua muokattu 31.5.2019 klo 20.39: Lisätty tieto VPS:n loppuhetkien kavennusmaalista. Korjattu RoPSin maalivahdin nimi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat