Afrikan Mestarien liigan finaalista tuli täysi farssi – toinen joukkueista lopetti pelaamisen hylätyn maalin jälkeen

Tunisialaisjoukkue Esperance julistettiin kesken jääneen ottelun voittajaksi.

Wydad Casablancan fanit olivat ottelussa hämmentyneitä. Kuva: Getty Images

Tunisialainen Esperance voitti erikoisten käänteiden jälkeen jalkapallon Afrikan Mestarien liigan perjantai-iltana. Finaalin toinen osa Tunisissa jäi kesken, kun Esperancen marokkolaisvastustaja Wydad Casablanca ei suostunut jatkamaan peliä hylätyn maalin jälkeen.

Finaalin ensimmäisen osa Casablancassa oli päättynyt 1–1-tasapeliin, ja toisessa osassa Esperance meni ennen taukoa 1–0-johtoon Youcef Belailin maalilla.

Wydad näytti tulevan tasoihin 59. minuutilla, kun Walid El Karti puski keskityksen sisään. Gambialaistuomari kuitenkin hylkäsi maalin. Tv-kuvien perusteella El Karti ei ollut maalintekotilanteessa paitsiossa, mutta saattoi rikkoa Esperancen pelaajaa olkapäällään.

Wydadin hurjistuneet pelaajat vaativat videotarkistusta, mutta VAR-järjestelmä ei ollut loppuottelussa käytössä. Tunisialaismedian mukaan tämä oli tuomareiden tiedossa jo ennen ottelua, mutta tieto ei ollut kulkenut joukkueille.

Wydadin päävalmentaja Faouzi Benzarti ja joukkueen vaihtopelaajat tulivat kentälle protestoimaan tuomarille, ja Esperancen kannattajat heittelivät heitä pulloilla.

Afrikan jalkapalloliiton CAF:n puheenjohtaja Ahmad Ahmad tuli myös kentälle ja keskusteli joukkueiden johtajien kanssa yrittäen saada ottelun jatkumaan. Lopulta Wydadin pelaajat ja valmentajat menivät kuitenkin pukuhuoneeseen ja pitkään jatkuneen epätietoisuuden jälkeen tuomari julisti Esperancen Mestarien liigan voittajaksi.

Mestarien liigan voitto on Esperancelle toinen perättäinen ja kaikkiaan neljäs. Mestaruus sai pääkaupunki Tunisin kadut täyttymään juhlijoista.

Lue myös: