Uskomaton tilasto! Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp on hävinnyt kuusi finaalia putkeen: "En näe itseäni häviäjänä"

Liverpoolin Jürgen Klopp ja Tottenhamin Mauricio Pochettino tavoittelevat seuroissaan ensimmäistä pokaalia Mestarien liigan finaalissa lauantaina.

Jürgen Klopp oli tapansa mukaan iloisella päällä Liverpoolin viimeistelyharjoituksissa Madridissa perjantaina. Kuva: Getty Images

Liverpoolin päävalmentajalla Jürgen Kloppilla on lauantai-iltana paljon pelissä. Edessä on jälleen yksi merkittävä finaali, kun Liverpool kohtaa Tottenhamin Mestarien liigan loppuottelussa Madridissa.

Vuodesta 2012 lähtien Klopp on valmentanut peräti seitsemässä eri finaalissa Borussia Dortmundin ja Liverpoolin penkkien takana. Ainoa voitto tuli juuri 2012, kun Dortmund kaatoi Bayern Münchenin Saksan cupin loppuottelussa 5–2.

Liverpoolin kanssa Klopp on hävinnyt liigacupin finaalin Manchester Citylle ja Eurooppa-liigan finaalin Sevillalle, kummatkin vuonna 2016. Viime keväänä Liverpool taipui Mestarien liigan finaalissa Real Madridille.

Mestarien liigassa Klopp on poistunut kerran häviävänä osapuolena finaalista myös Dortmundin peräsimessä, kun Bayern oli vahvempi 2013 Lontoossa. Kloppia kuuden peräkkäisen finaalin tappioputki ei paina.

– En näe itseäni häviäjänä. Jos näkisin, meillä olisi ongelma, Klopp tuumi lehdistötilaisuudessa. (siirryt toiseen palveluun)

Klopp on voittanut valmentajana Saksan cupin lisäksi kaksi Bundesliigan mestaruutta. Liverpoolissa pokaaleja ei saksalaiselle ole vielä tullut. Tottenhamin päävalmentaja Mauricio Pochettino on samassa tilanteessa, sillä ensimmäinen pokaali Tottenhamissa on vielä saavuttamatta.

Hyökkääjien pelikunto puhuttaa

Mestarien liigan finaalin alla puhutuimmat pelaajat ovat olleet molempien joukkueiden hyökkääjät. Sekä Liverpoolin Roberto Firminon että Tottenhamin Harry Kanen pelikunto on ollut arvoitus, mutta ottelun alla näyttää siltä, että molemmat nähdään viheriöllä.

Klopp kertoi lehdistötilaisuudessa, että Firmino on täydessä pelikunnossa. Hän ei kuitenkaan paljastanut, mahtuuko brasilialainen Liverpoolin avauskokoonpanoon.

– Jos Pochettino kertoo heidän kokoonpanonsa, minä kerron meidän. Jos taas ei, ajattelin pitää ainakin muutaman kysymyksen avoimena, Klopp sanaili.

Pochettino ei tietenkään paljastanut omasta kokoonpanostaan mitään. Tottenham-luotsi oli Kanen pelikunnon suhteen arvoituksellinen, vaikka englantilaispelaaja itse on sanonut olevansa kunnossa. Kanen piti alun perin olla nilkkavamman takia sivussa koko loppukauden.

– On vaikeaa tehdä päätöstä. Voin käyttää alussa vain yhtätoista pelaajaa, se on vaikeaa. Käytämme jokaisen tiedonmurun voittaaksemme, Pochettino tyytyi toteamaan.

Lue myös: