Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Onko tässä rallikauden erikoisin hetki? – Rovanperän kovin haastaja joutui ajamaan puolikkaan pikataipaleen pölyisessä autossa konepelti pystyssä

Kalle Rovanperän tallikaveri Jan Kopecky joutui Portugalin MM-rallin 11. erikoiskokeella kiperään paikkaan, kun Skodan konepelti pamahti puolivälissä pystyyn.

Rallin MM-sarja
Jan Kopecky Skodallaan vauhdissa Portugalin MM-rallissa 2019.

Tšekkikuski Jan Kopecky koki todellisen yllätyksen Portugalin MM-rallin 11. erikoiskokeella, kun Skoda Fabian konepelti pamahti pystyyn kesken pikataipaleen. WRC2 Pro -luokassa Kalle Rovanperän tallikaverina ajava Kopecky selvisi hankalasta tilanteesta ajallisesti erinomaisesti, sillä hän jäi luokkaa jo lähes 51 sekunnilla johtavasta suomalaisesta vain 13,7 sekuntia.

Kopeckylla riitti muitakin haasteita, sillä näytti siltä, että auto keräsi pölyä sisään ja se hankaloitti näkyvyyttä entisestään. Hän puhaltelikin päästyään maaliin.

– Huh, se oli hullua! En edes koskenut konepeltiin, ja se vain pamahti pystyyn noin puolivälissä.

11. erikoiskoe toi takapakkia suomalaisten voittohaaveille WRC-luokassa, sillä Jari-Matti Latvala joutui taipumaan Ott Tänakille 9,7 sekunnilla. Ero on nyt 14,8 sekuntia, ja kolmantena oleva Kris Meeke hengittää Latvalan niskaan 4,6 sekunnin päässä.

Rallin tapahtumia voi seurata hetki hetkeltä tässä artikkelissa. Kopeckyn menoa konepelti pystyssä voi katsoa klikkaamalla kuvan videota.

Lue myös:

Tasainen kärkikolmikko 10 sekunnin sisällä, Latvala joutui jälleen keskeyttämään – Yle seurasi Portugalin MM-rallin lauantain tapahtumat hetki hetkeltä

Latvala tykittää huippuaikoja toisensa perään, tallikaveri Tänakin haastaminen voitosta ei silti välttämättä kiinnosta: "Keskityn siihen, että pidän muut takanani"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat