Lentopallomiesten hurmio hyytyi – Tšekki vei kolme pistettä

Suomen lentopallomiehet eivät pystyneet vieläkään avaamaan pistetiliään Kultaisessa liigassa.

Maajoukkuelentopallo
Hakkuri Samuli Kaislasalo oli Suomen paras pistemies Tšekkiä vastaan. Antti Ronkainen (oik.) kuului myös Suomen parhaimmistoon.
CEV

Suomen miesten lentopallomaajoukkue onnistui mainiosti Tšekkiä vastaan Kultaisen liigan ottelun ensimmäisessä erässä, mutta tämä ei riittänyt voittoon asti. Tšekki nousi kotiyleisönsä edessä Brnossa voittoon 3–1 (17–25, 25–22, 25–15, 25–22).

Euroopan rankingissa pykälän verran illan vastustajaansa edellä ollut Suomi on viime aikoina ollut Tšekkiä vahvempi. Ensimmäisessä erässä Suomi saikin hyvän hurmion päälle hakkurinsa Samuli Kaislasalon johdolla ja lähti 6–6-tilanteen jälkeen karkumatkalle. Kaislasalo oli ajoittain suorastaan pitelemätön ja nakutti 12 pistettä.

Seuraavissa erissä Tšekki sai kuitenkin vaihteen silmään heti erien alussa ja Suomi oli takaa-ajajana. Suomen torjunnalla oli vaikeuksia saada etenkin hakkuri Jan Hadrava kuriin ja tämä tehtailikin ottelussa kaiken kaikkiaan 27 pistettä (+24). Myös Adam Zajicek kuului Tšekin tehopelaajiin 13 pisteellään.

25 pistettä tehneen Kaislasalon lisäksi Suomen joukkueen parhaimmistoon kuului 11 pistettä tehnyt Antti Ronkainen. Ronkainen oli Lauri Kermisen jälkeen myös Suomen parhaimpia vastaanottajia.

Suomen peli on alkanut uuden päävalmentajan Joel Banksin johdolla yskähdellen Kultaisessa liigassa, sillä Suomi ei ole vielä onnistunut saavuttamaan pistettäkään. Valko-Venäjä johtaa lohkoa ennen Tšekkiä ja Ukrainaa.

Lopputurnaukseen pääsee ainoastaan lohkovoittaja. Suomen seuraava peli on viikon kuluttua Ukrainassa.

Lue myös:

Myös lentopallomiehet jäivät Valko-Venäjällä nollille, päävalmentaja Banks manaili epätasaisuutta

Lentismiesten uusi päävalmentaja manasi pelaajien virheitä tappioon päättyneessä debyytissään – "Minun ei ole tarpeen muuttaa kaikkea" Lentopallomaajoukkueen uusi pääkäskijä tapasi valmennettavansa, ensimmäinen tosipeli jo ensi viikolla: “Minulla on omat ideani, mutta aika on lyhyt”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat