Suora

  • Urheiluruutu

Kommentti: Boston iski tiskiin huiman suorituksen – St. Louisille saattaa jäädä tästä löylystä pysyviä arpia

Boston pelasi kovimmassa mahdollisessa paikassa huiman vierasottelun, kirjoittaa Yle Urheilun NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä St. Louisista.

NHL
Torey Krug #47
Bostonin suoritus kolmannessa finaalissa oli vakuuttava. Vaihtopelaajat onnittelevat maalin tehnyttä Torey Krugia.Getty Images

Se oli Boston Bruinsilta niin sanottu luonnepeli. Joukkue, joka oli hävinnyt Stanley Cupin loppuottelusarjan toisen osan kotonaan luokattoman esityksen päätteeksi, joutui lauantaina St. Louisissa armottomaan hornankattilaan. Sekä paikallisen Bluesin että sen kannattajien 49 vuoden Cup-finaaliodotukset, kun olivat juuri saaneet täyttymyksensä.

Latinki ja sähkö Bluesin Enterprise Centerissä oli lauantaina jotakin sellaista, mitä en ole itse koskaan Lord Stanleyn kiertueella kokenut. Eikä sähkössä ollut kyse ollut Vegas-tyyppisistä sirkushuveista, vaan puhtaasta intohimosta urheilua ja voittamista kohtaan.

Kaikki paikalla olijat ymmärsivät viimeistään alkuseremonioiden aikana, että sekä kotijoukkue että sen fanit tulisivat päätylaudoista läpi ensimmäisen kympin aikana. Keskiviikon kaltainen esitys ei siis olisi vienyt Bostonia näissä olosuhteissa mihinkään – tai olisi, rumaan tappioon.

Boston oli kuitenkin valmis. Se voitti ottelun 7–2.

Kaiken kokenut joukkue näytti luonteensa kovimmassa mahdollisessa paikassa. Bruinsia ei suoraan sanottuna kiinnostanut lauantaina Bluesin 49 vuoden odotus tai fanien innostus pätkän vertaa, sillä se oli St. Louisiin voittamaan jääkiekko-ottelua, ja voi veljet, sen se totisesti teki.

Tuukka Rask
Tuukka Rask torjui Bostonin maalilla 27 kertaa.Getty Images

Se, miten Boston hoiti Bluesin alkurynnistyksen, oli suoraan oppikirjasta. Rauhassa, maltilla ja nöyrästi pelaten, tilanteen tunnistaen. Ja kun joukkue joutui alivoimalle, se tappoi jäähyn tyylikkäästi, ja vähemmän yllättäen nimenomaan isoja torjuntoja tehneen Tuukka Raskin johdolla.

Muutenkin Bostonin avainpelaajat olivat lauantaina loistavasti ytimessä.

Etenkin ykkösketju Marchand-Bergeron-Pastrnak oli ensimmäisestä vaihdosta alkaen näyttämässä joukkueelle eteen – nyt oli aika nostaa tasoa. Ja kuinka ollakaan maalinteossa onnistuivat sekä Bergeron että Pastnak. Kun isojen pelaajien piti pelata iso peli, nämä vastasivat huutoon, kuten suurien pelaajien pitää.

Boston laittoi lisäksi pystyyn erikoistilanneklinikan.

Läpi kevään NHL:n parasta ylivoimaa pelannut Boston iski kolmella ylivoimayrittämällä kolmesti kiekon reppuun. Uskomattoman tylyä toimintaa varsinkin, kun huomioon otetaan panosten suuruus. Eikä sen alivoimapelaamisessakaan ollut vikaa, ei etenkään silloin, kun ottelua vielä ratkottiin.

Blues on onnistunut sarjassa ylivoimalla vasta kerran kymmenellä yrittämällä. Erikoistilannepelaamisen trendi on sitä luokkaa, että mikäli Blues ei nopealla tahdilla löydä avaimia sekä yli- että alivoimapelin ongelmiin, seinä nousee sille väkisinkin vastaan. Haaste on kaiken nähnyttä Bostonia vastaan valtava.

Jordan Binnington
Viiden maalin jälkeen vaihtoon passitettu Blues-maalivahti Jordan Binnington seurasi joukkueensa surullista esitystä vaihtopenkiltä.Getty Images

Bostonin kokemus tuli lauantaina upealla tavalla esiin.

Kolmesti Stanley Cupin loppuotteluissa tällä vuosikymmenellä esiintynyt Bruins ei ollut ensimmäisessä rodeossaan ja se näkyi. Siinä, missä St. Louis ei selkeästikään osannut käsitellä ottelun ympärille rakentunutta hurmosta ja latinkia, Boston operoi uskomattoman kylmällä kliinisyydellä.

Bostonin pelaamisessa ei ollut lauantaina mitään ylimääräistä säheltämistä, vaan kaikki tekeminen keskittyi olennaiseen. Lataus oli kova, mutta fokus pysyi olennaisessa, toisin kuin St. Louisilla. Tämän zeniläisen rauhallisuuden perikuva on Tuukka Rask, jonka auraan on tällä hetkellä täysin mahdotonta päästä – ja sitä on yritetty.

Raskin yli ajettiin törkeästi jälleen lauantaina, mutta mikään ei heilauta tällä hetkellä savonlinnalaisen keskittymistä. Sama koski lauantaina koko Bostonin joukkuetta.

Kova paikka, huima suoritus. Nähtäväksi jää, jäikö tästä löylystä St. Louisille pysyviä arpia, sekin on nimittäin mahdollista.

Lue myös:

St. Louisin ilo loppui lyhyeen: Boston murskavoittoon, Raskin rauhallisuus vakuutti

Voisiko Ville Husso olla St. Louisin sensaatiomaalivahti Binningtonin tilalla? – ”Kyllä sitä on miettinyt”

Kommentti: Bostonin ykkösketju pystyy paljon nähtyä parempaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat