Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Tottenhamin päävalmentaja Pochettino loi tappion jälkeen realismia Hotspurs-faneille ja kertoi, miksi Kane oli kentällä: "En kadu päätöstäni"

Tottenhamin päävalmentaja Mauricio Pochettinon mukaan Liverpoolin alussa tekemän 1–0-osuman jälkeen finaaliottelun dynamiikka muuttui.

Mestarien liiga
Mauricio Pochettino
Tottenhamin päävalmentaja Mauricio Pochettino piti joukkueensa peliesityksestä toisella puoliajalla. Getty Images

Tottenham Hotspur ei pystynyt lauantai-illalla kukistamaan Liverpoolia jalkapallon Mestarien liigan finaalissa. Liverpool voitti englantilaisjoukkueiden finaalikohtaamisen 2–0.

Tottenhamin leirissä tappio otettiin vastaan raskaasti. Tottenhamin päävalmentaja Mauricio Pochettino kuitenkin rauhoitteli ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa pettyneitä Hotspur-faneja. Päävalmentaja painotti pelin jälkeen hyvin onnistunutta kulunutta kautta ja sitä, miten hyvin joukkue pelasi finaalissa lauantaina.

– Olen erittäin ylpeä joukkueemme suorituksesta ja siitä kuinka taistelimme. Pelasimme niin hyvin toisella puolikkaalla, Pochettino kertasi tiedotustilaisuudessa.

Pochettino hyppäsi Tottenhamin peräsimeen vuonna 2014 ja on saanut nostettua Tottenhamin Valioliigan keskikastin joukkueesta kärkipäähän. Nyt joukkue pelasi jo Mestarien liigan finaalissa.

Finaalin jälkeen päävalmentaja kiitteli viiden vuoden matkaa.

– Viiden vuoden projekti oli selkeä: kunnianhimomme on mieletöntä ja pelaajat olivat uskomattoman sitoutuneita. Joukkue pelasi ensimmäistä kertaa Mestarien liigan finaalissa, argentiinalainen hehkutti finaalin jälkeen.

Pochettino ei kertonut jatkaako seurassa ensi kaudella.

– Toivottavasti tämä on uusi menestyksekäs alku joukkueelle, summasi Pochettino

Harry Kane
Tottenhamin tähtihyökkääjä Harry Kane ei saanut parastaan irti Mestarien liigan finaalissa.Getty Images

Kaksi kuukautta nilkkavamman takia sivussa ollut Tottenhamin tähtihyökkääjä Harry Kane palasi finaaliottelussa tositoimiin. Pelaamattomuus paistoi hyökkääjän esityksestä läpi eikä Kane onnistunut horjuttamaan Liverpool-puolustusta.

– Päätökseni (ottaa Kane kentälle) perustui analytiikkaani. En kadu päätöstäni, Pochettino kertoi.

Liverpool sai otteluun erittäin väkevän alun, kun Mohamed Salah sai rangaistuspotkun, kun pelikellossa oli kulunut aikaa vain 25 sekuntia ja täräytti sen maaliin. Pochettinon mukaan Salahin osuma muutti pelin kulkua.

– Et ikinä usko, että ensimmäisen peliminuutin jälkeen olet 1–0-tappiolla. Tilanne ei vain muuttanut meidän suunnitelmiamme, se muutti pelin dynamiikkaa.

Lue myös:

14 vuoden odotus on ohi! Liverpool juhlii Mestarien liigan mestaruutta

Jürgen Klopp kehtaa lähteä lomalle, kun perheen ei tarvitse taas katsella hopeamitalia – kausi päättyi kauneimpaan mahdolliseen voittoon

Uskomaton tilasto! Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp on hävinnyt kuusi finaalia putkeen: "En näe itseäni häviäjänä"

Afrikan Mestarien liigan finaalista tuli täysi farssi – toinen joukkueista lopetti pelaamisen hylätyn maalin jälkeen

Lähteet: AP, Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat