Suora

  • Urheiluruutu
  • Aviopari katoaa
  • Urheiluruutu
  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n alkukilpailu

Katso tästä Power Stagen dramaattiset keskeytykset – Tommi Mäkinen pettyi kiveen ajaneen Meeken suoritukseen: "Hän oli henkisesti hieman epätasapainossa"

Toyotan hyvin sujunut viikonloppu sai surkean lopun, kun Kris Meeke ajoi kiveen päätöserikoiskokeella. Tallipäällikkö Tommi Mäkinen oli luonnollisesti pettynyt, vaikka Ott Tänakin voitto olikin tärkeä asia tiimille.

Rallin MM-sarja
Tommi Mäkinen Toyota.

Toyota-tallille Portugalin MM-ralli oli kaksijakoinen. Tommi Mäkisen tiimillä oli lauantaina vielä kolmoisjohto kilpailussa, mutta lopulta niin Jari-Matti Latvala kuin Kris Meekekin joutuivat keskeyttämään.

Meeke putosi toiseksi viimeisellä erikoiskokeella toiselta sijalta kolmanneksi, ja vielä pahempaa oli luvassa kisan päättäneellä Power Stagella. Pohjoisirlantilaiskonkari osui kiveen tien oikeassa reunassa, ja Yaris jäi tien varteen. Lupaavalta vaikuttanut toinen sija vaihtui katkeraan keskeytykseen.

– Iso pettymys. Tiesimme jo ennen viimeistä pätkää, että hän oli edellisen pätkän jälkeen henkisesti hieman epätasapainossa, ja ehkä se häiritsi hänen keskittymistään. Olen pahoillani hänen ja koko tallin puolesta, sillä viikonloppu oli hyvä. Tämä on rallia, Mäkinen sanoi WRC:n lähetyksessä.

– Valitettavasti menetimme kaksi autoa ja paljon pisteitä merkkimestaruutta ajatellen.

Meeken onnettomuuden voi katsoa klikkaamalla pääkuvan videota.

Meeken lisäksi dramatiikkaa riitti jo heti Power Stagen alussa, kun Fordin Gus Greensmith tuli hyppyyn liian kovaa, rikkoi autonsa alastulossa ja joutui keskeyttämään vain muutama sata metriä ennen maalia.

Greensmithin keskeytyksen voi katsoa alla olevaa videota klikkaamalla.

LOPPUTULOKSET, EK 20/20:

1. Ott Tänak Toyota 3.20.22,8

2. Thierry Neuville Hyundai +15,9

3. Sebastien Ogier Citroen +57,1

4. Teemu Suninen Ford +2.41,5

5. Elfyn Evans Ford +7.08,3

6. Kalle Rovanperä Skoda +10.34,2

7. Jari-Matti Latvala Toyota +11.28,2

--

12. Eerik Pietarinen Skoda +15.09,8

Lue myös:

Kaksi virhettä ja keskeytys! Esapekka Lapin sunnuntaiaamusta Portugalissa tuli totaalinen katastrofi – katso tästä, miten Citroen lähti pyörimään ympäri

Nyt on lentokeli! Kalle Rovanperä tykitti jo toiseen peräkkäiseen luokkavoittoon: "Kaikki toimi hienosti ja auto oli loistava"

Tänak jyräsi Portugalin MM-rallin ykköseksi, Rovanperälle vakuuttava luokkavoitto – Yle seurasi Portugalin MM-rallin dramaattista päätöspäivää hetki hetkeltä

Tommi Mäkinen valitteli loistovauhtia ajaneen Latvalan kohtaloa: "Olen pahoillani hänen puolestaan"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat