Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n alkukilpailu
  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n välierät

Tommi Mäkisen kultakimpale Tänak jälleen vakuuttavaan voittoon, virolaistähti taktikoi ja vältti MM-sarjan kärkipaikan: "Tiesimme saavamme paremman lähtöpaikan Sardiniaan"

Toyotan Ott Tänak ajoi Portugalin MM-rallin voittoon, mutta taktikoi Power Stagella ja jättäytyi tarkoituksellisesti kolmanneksi.

Rallin MM-sarja
Ott Tänak Toyotalta juhli voittoa Chilen MM-rallissa 2019.

Portugalin MM-ralli oli Toyotan virolaiskuljettajan Ott Tänakin juhlaa. Uransa yhdeksännen ja kauden kolmannen MM-voittonsa ottanut Tänak tykitti hankalalta lähtöpaikalta perjantaina loistoaikoja ja pohjusti jo ykköspaikkaansa.

Lauantaiaamun pienet jarruongelmatkaan eivät lopulta asettuneet esteeksi virolaisen ja voiton väliin. Eroa toiseksi nousseeseen Belgian Thierry Neuvilleen tuli lopulta 15,9 sekuntia.

Voitto oli Tänakille toinen perättäinen, sillä hän juhli ykköspaikkaa myös Chilessä kolme viikkoa sitten. Tällä kertaa reissu ei sujunut täysin ilman ongelmia, sillä lauantaiaamuna hänellä oli jarruongelmia, ja iltapäivällä hän valitteli iskunvaimenninongelmia.

Tänak pääsi kuitenkin huoltoon lauantai-iltana johdossa, ja sunnuntaina muut eivät pystyneet uhkaamaan hänen voittoaan.

– Se oli pitkä ja kova viikonloppu. Perjantaina näytti hyvältä, ja saimme hyvät vedot vaikealta lähtöpaikalta. Lauantaina alkoi tapahtua asioita, ja näytti siltä, että johtoaseman pitäminen on hankalaa. Onneksi pääsimme huoltoon ja tänään saimme hoidettua homman kotiin, Tänak sanoi Yle Urheilulle.

– Tämä oli ehdottomasti yksi urani kovimpia voittoja, sillä viikonloppuna oli monenlaisia haasteita.

Taktikointia

Tänak sai voitosta 25 pistettä, ja hänellä olisi ollut mahdollisuus ottaa myös täydet viisi pistettä Power Stagelta. Hän kuitenkin hidasti lopussa ja jäi puolentoista sekunnin päähän Citroenin Sebastien Ogierista.

Taktikoinnille oli syynsä, sillä nyt Ogier pysyy MM-sarjan kärkipaikalla 142 pisteellään, ja Tänak nousi vain 140 pisteeseen. Kahden viikon päästä ajetaan Sardiniassa, ja näin Ogier joutuu putsaamaan tietä ensimmäisenä.

– Tiesimme lähtiessä hänen aikansa ja tiesimme Kris Meeken pysähdyksestä. Teimme pieniä laskelmia ja tiesimme saavamme paremman lähtöpaikan Sardiniaan, jos jäämme Ogierin taakse, Tänak myönsi.

Tänakin menoa päätöserikoiskokeella ja juhlia kisan jälkeen voi katsoa kuvan videota klikkaamalla.

LOPPUTULOKSET, EK 20/20:

1. Ott Tänak Toyota 3.20.22,8

2. Thierry Neuville Hyundai +15,9

3. Sebastien Ogier Citroen +57,1

4. Teemu Suninen Ford +2.41,5

5. Elfyn Evans Ford +7.08,3

6. Kalle Rovanperä Skoda +10.34,2

7. Jari-Matti Latvala Toyota +11.28,2

--

12. Eerik Pietarinen Skoda +15.09,8

Lue myös:

Lappi jättipettynyt päivän helppoihin virheisiin, tallipäällikkö jaksaa vielä uskoa suojattiinsa: "Hänen täytyy ymmärtää, että ralli kestää useamman päivän"

Katso tästä Power Stagen dramaattiset keskeytykset – Tommi Mäkinen pettyi kiveen ajaneen Meeken suoritukseen: "Hän oli henkisesti hieman epätasapainossa"

Tänak jyräsi Portugalin MM-rallin ykköseksi, Rovanperälle vakuuttava luokkavoitto – Yle seurasi Portugalin MM-rallin dramaattista päätöspäivää hetki hetkeltä

Nyt on lentokeli! Kalle Rovanperä tykitti jo toiseen peräkkäiseen luokkavoittoon: "Kaikki toimi hienosti ja auto oli loistava"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat