Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheilustudio Lahdessa
  • karsinta HS 130
  • Urheilustudio Lahdessa
  • HS 130

Lentisnaisille maukas vierasvoitto – yhdeksän vuoden tauon jälkeen maajoukkueeseen palannut Saara Esko tehtaili 22 pistettä!

Suomen naisten lentopallomaajoukkue otti ensimmäiset pisteensä Kultaisessa liigassa.

Maajoukkuelentopallo
Saara Esko
Saara Esko palasi monen vuoden tauon jälkeen maajoukkueeseen. Hän oli Azerbaidzhania vastaan Suomen paras pistenainen.Siim Semiskar / Viron Lentopalloliitto

Suomen naisten lentopallomaajoukkue sai vihdoin pistetilinsä auki Kultaisessa liigassa, kun se kukisti edellisissä EM-kisoissa neljänneksi sijoittuneen Azerbaidžanin vieraissa 3–1 (25–17, 25–,16, 19–25, 25–22).

Azerbaidžan on ollut MM-kisoissakin vakiovierailijoita, mutta tällä hetkellä joukkueen kokoonpanosta puuttuu Polina Rahimovan tapaisia tähtipelaajia. Tällä hetkellä joukkue on C-lohkon viimeisenä yhdellä pisteellä.

Suomen joukkueen kahden ensimmäisen erän peli oli kuitenkin sen verran suvereenia, että siinä olisi ykköskokoonpanollakin pelannut vastustaja ollut vaikeuksissa. Etenkin Suomen torjunta Michaela Madsenin johdolla oli lähes ohittamaton.

Suomi ottikin ensimmäisessä erässä seitsemän torjuntapistettä, ja kaikkinensa joukkueelle merkittiin 15 torjuntapistettä. Näistä Madsen kirjautti itselleen kahdeksan.

Toisessa erässä Suomi onnistui alkuun lähestulkoon kaikessa ja johti ottelua jo 9–0, ennen kuin Azerbaidžan sai avauspisteen itselleen. Toisen erän voitto takasi samalla Suomelle ensimmäisen pisteen tämän kesän liigassa.

Kolmannessa erässä Azerbaidžan sai hengen päälle, ja vaikka Suomi sinnitteli, lipesi ote erän lopulla kotijoukkueelle. Suomen puolustuksella oli vaikeuksia saada etenkin Azerbaidžanin parasta pistenaista, 15 pistettä tehnyttä Anastasija Bezsonovaa sekä 12 pistettä nakuttanutta Marharita Azizovaa kuriin.

Neljännessä erässä Suomi sai puolivälissä repäistyä sopivan eron vastustajaan Saara Eskon johdolla, ja vaikka kotijoukkue yrittikin nousta Jana Azimovan viiden pisteen syöttövuorolla vielä erän lopussa hätyyttelemään, osoitti Suomi vahvuutensa ratkaisupisteissä. Ottelun päättänyt piste syntyi Michaela Madsenin torjunnasta.

Yhdeksän vuoden tauon jälkeen maajoukkuepaidan päälleen pukenut Saara Eskooli ottelussa yksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista, sillä hän nakutteli peräti 22 pistettä (+18) . Myös toukokuussa maajoukkuedebyyttinsä tehnyt Emmi Riikilä oli oivalla pelipäällä ja viimeisteli 15 pistettä (+6).

Päävalmentaja Tapio Kangasniemi harmitteli Euroopan lentopalloliiton haastattelussa joukkueensa kahden viimeisen erän hermostunutta peliä.

– Toinen erä oli hyvä, omaa peliämme. Sillä tavalla haluamme pelata: syöttää kovaa, puolustaa hyvin ja olla viisaita hyökkäyksissä, Kangasniemi sanoi.

Lentopalloliiton tiedotteessa Kangasniemi kertoi, että joukkue syttyi olosuhdeongelmista, joita matkan varrella oli.

– Ilmastoinnit eivät toimi ja suihkusta tulee kylmää vettä, jos tulee ollenkaan. Joukkue syttyi juuri näistä ja se on kovan porukan merkki sekä hienoja tilaisuuksia oppia uusia asioita huippu-urheilusta, hän sanoi.

Joukkueen kapteenin Laura Pihlajamäen mielestä ottelu oli Suomen hallinnassa hyvin kaksi ensimmäistä erää, mutta kolmannessa erässä ote katosi huonoihin syöttöihin.

– Annoimme vastustajan tulla takaisin peliin, ja he käyttivät tilaisuuden hyväkseen. Neljäs erä oli henkinen taisto. Halusimme enemmän voittaa tämän pelin, Pihlajamäki sanoi haastattelussa.

Suomen seuraava ottelu Kultaisessa liigassa on ensi viikon lauantaina vieraissa lohkokakkosta Espanjaa vastaan. Edellinen kohtaaminen Tampereella päättyi Espanjan 3–1-voittoon.

Lisäys klo 20.19: Lisätty Kangasniemen kommentti Lentopalloliiton tiedotteesta

Lue myös:

Yhdeksän vuoden tauko maajoukkueesta ei hidasta paluumuuttajaa – Saara Esko ei lähde pelikentälle vain läpsyttelemään: "Haluan tehdä kaiken viimeisen päälle"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat