1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jalkapallo

Joel Pohjanpalon pitkä piina ohi – mysteerivamma on parantunut

Bundesliigajoukkue Leverkusenin hyökkääjä ja maajoukkueen tukipilari Joel Pohjanpalon ja ortopedi Mikko Kirjavaisen tapaaminen käytiin myönteisissä merkeissä.

Mikko Kirjavainen tutkii Joel Pohjanpalon nilkkaa. Kuva: Pekka Viinikka/Yle

Joel Pohjanpalon pitkä piina on ohi, sillä ortopedi Mikko Kirjavainen ilmoitti magneettikuvien tarkastelun jälkeen, että nilkan telaluun vamma on parantunut.

– Kaikki näyttää hyvältä ja nilkan kuva on puhdas. Kaikki on kunnossa, olen treenannut muutaman viikon ja nyt oli kontrollista kysymys. Jalka on ollut viime viikot kunnossa ja harjoittelun jälkeen kaikki näyttää hyvältä, iloitsee Joel Pohjanpalo Yle Urheilulle.

Joel Pohjanpalon telaluun rasitusmurtuman paraneminen kesti pitkään, sillä luun sisäinen kudos oli pahasti haurastunut ja uhkasi päättää huippupelaajan uran ennen aikojaan. Vamma todettiin viime kesänä, jonka jälkeen alkoi pitkään kestänyt kuntoutus useiden eri spesialistien voimin. Rasitusvamman synty on edelleen mysteeri niin lääkäreille kuin Joel Pohjanpalollekin.

– Nyt oli toivottavasti viimeinen kontrolli ja pääsen treenaamaan normaalisti. Nyt on hieman treeniä Suomessa ja lyhyt loma, jonka jälkeen liityn Leverkusenin harjoitusvahvuuteen, miettii Joel Pohjanpalo Helsingissä ortopedi Mikko Kirjavaisen vastaanotolla.

Ortopedi Mikko Kirjavainen ja Joel Pohjanpalo tutkivat telaluun paranemisprosessia. Kuva: Pekka Viinikka

Talven aikana Joel Pohjanpalon nilkan tilanne vaihteli, vaikka koko ajan kuntoutuksessa tapahtui edistystä. Maaliskuun lopulla hän pääsi harjoittelemaan ja Leverkusenin kokoonpanoon ottelussa Ajaxia vastaan, peliaikaa irtosi ottelun lopulla, mutta sen jälkeen tilanne piti rauhoittaa.

– Kaikki halusivat, että pääsen vielä viime kaudella kentälle, mutta sitten ei haluttu ottaa kuitenkaan suurempaa riskiä. Se oli liian aikaisin ja onneksi mitään vakavampaa ei tapahtunut, piti vaan ottaa hieman pois ja olla kuukausi hieman rauhallisemmin, muistelee Joel Pohjanpalo kevättä.

Joel Pohjanpalo on ollut tiiviisti yhteydessä Huuhkajien päävalmentajan Markku Kanervan kanssa. Suomen lomallaan hänellä on tarkoitus harjoitella maajoukkueen mukana, mutta maaottelut tulevat kyseeseen aikaisintaan syksyllä.

Lue myös:

Joel Pohjanpalon kaudelle sinetti – pitkään sivussa pitänyt nilkkavamma piinaa edelleen

Synkkyydestä noussut Joel Pohjanpalo on palaamassa pelikentille 12-vuotiaan innolla – Huuhkajien edustaminen kesäkuussa näyttää nyt realistiselta

Vaikeasta vammasta pitkään kärsinyt Joel Pohjanpalo palasi pelikentille Bayer Leverkusenin harjoitusottelussa – "On vielä aikaista"

Joel Pohjanpalo on vieraillut kuudella eri spesialistilla ympäri maailmaa, mutta paluu kentille on täysi mysteeri: ”En uskalla luvata mitään”