Suora

  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 19.7.
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Historiallinen edistysaskel: kaikki Ruotsin naisten pääsarjatason jääkiekko-ottelut televisioidaan ensi kaudesta lähtien

Naisten jääkiekon pääsarjatason ottelut näytetään TV:ssä ensi kaudesta lähtien Ruotsissa.

jääkiekko
Jenni Hiirikoski ja Michelle Karvinen tuulettavat.
Naisleijonien Jenni Hiirikoski ja Michelle Karvinen pelaavat SDHL:n Luulajassa. Hiirikoski on kiekkoillut joukkueessa kolme kautta, Karvinen neljä. Tomi Hänninen

SDHL tiedotti maanantaina, että Ruotsin naisten jääkiekon pääsarjatason kaikki pelit televisioidaan tulevasta kaudesta lähtien. Tiedotteen mukaan SDHL on ensimmäinen naisten jääkiekkoliiga, jonka kaikki ottelut näytetään suorana TV:ssä.

Sopimus on pituudeltaan peräti kuusi kautta. Jokaisen kauden aikana otteluita televisioidaan vähintään 200.

Tänä keväänä SDHL:n finaaleja näytettiin Ruotsin yleisradion, SVT:n kanavilla.

Julkisuuteen ei ole vielä kerrottu sitä, millä kanavalla SDHL:n otteluita tulevaisuudessa näytetään. Tiedotteen mukaan potentiaalisia vaihtoehtoja on paljon.

Ruotsissa kiinnostus naisten jääkiekkoon on suuressa kasvussa. Esimerkiksi tänä keväänä Luulajan ja Linköpingin välistä ratkaisevaa finaalia katsomossa seurasi lähes 5 000 ihmistä. Suomessa Naisten Liigan viimeistä finaalia oli katsomassa reilut 600 katsojaa.

SDHL:ssä rikottiin kuluneella kaudella myös liigan yleisöennätys. Marraskuussa Luulajan pääsponsori järjesti ilmaisottelun, joka keräsi halliin katsojia 6 220. Enempää ei paikalle olisi edes mahtunut, ja ihmisiä jouduttiin käännyttämään pois ovilta.

SDHL on ammattilaisliiga, jossa pelaajat saavat palkkaa. Ruotsin pääsarjatasolla pelaa useita maajoukkuetason pelaajia Suomesta.

Eniten suomalaispelaajia on Luulajan joukkueessa, jossa kiekkoili viime kaudella peräti kuusi suomalaista. Heistä viisi pelasi Naisleijonien MM-hopeaa saavuttaneessa joukkueessa: Jenni Hiirikoski, Ronja Savolainen, Michelle Karvinen, Petra Nieminen ja Noora Tulus.

SDHL:n televisioinnista kertoi Suomessa ensimmäisenä Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös:

Huippukiekkoilijat tavoittelevat Pohjois-Amerikkaan uutta naisten ammattilaisliigaa ja käyvät neuvotteluja myös NHL:n kanssa: "Tarkoituksena on luoda tuote, joka kiinnostaa"

Ruotsin jääkiekkoliiton pomo tulistui Naisleijonien Ronja Savolaisen kritiikistä: "Jos panostuksemme SDHL:ään on huono, hänen pitäisi pelata toisessa liigassa"

Ruotsi-kiekon suurkatastrofi on viimeinen herätys naapurimaalle – "Luultiin aiemmin, että ollaan pohjalla, mutta nyt ollaan todellakin pohjalla"

Jopa NHL-tähdet kalpenevat ketjukavereiden mukaan Michelle Karvisen rinnalla – Tshekki-pelin sankari piti itse katseen tiukasti palkinnossa: "Vielä ei ole aika juhlia"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat