Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Maailmanmestari Jaakola Pelicansin riveihin

Topi Jaakola ja Matteo Pietroniro liittyvät Pelicans-miehistöön, kertoo seura verkkosivuillaan.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Topi Jaakolan viime kausi TPS:n paidassa jäi tyngäksi.
Jääkiekkoilija Topi Jaakolan mukaan Perttu Häkkinen jätti jälkeensä hengenperinnön, jota täytyy tukea myös tulevaisuudessa.AOP

Jääkiekon SM-liigan Pelicans vahvistaa takalinjojaan, kun kokenut Topi Jaakola ja kanadalais-yhdysvaltalainen Matteo Pietroniro siirtyvät lahtelaisjoukkueeseen.

35-vuotiaan Jaakolan sopimus on yksivuotinen. Hän edusti viime kaudella TPS:aa, mutta vammojen takia pystyi pelaamaan vain yhden liigaottelun ja hänen sopimuksensa purettiin lokakuussa.

- Liityn joukkueeseen todella hyvillä mielin. Täällä ymmärretään hyvän ilmapiirin merkitys ja itseäni inspiroi myös lätkävalmennuksen lisäksi se, että pääsen tekemään töitä sellaisten herrojen kuin Harri Hakkarainen ja Tommi Pärmäkoski kanssa. Harrin kanssa olemme harjoitelleet koko kevään ja hän oli myös isossa roolissa siinä, miten tänne päädyin, Jaakola kertoi Pelicansin sivuilla. (siirryt toiseen palveluun)

Jaakola on vuoden 2011 maailmanmestari ja on voittanut neljä kertaa Suomen mestaruuden Oulun Kärppien riveissä. Hän on pelannut urallaan yli 400 liigaottelua sekä näiden lisäksi 271 ottelua KHL:ssä a 267 ottelua SHL:ssä.

– Jaakola on hyvin liikkuva monipuolinen puolustaja, joka tuo reilusti kokemusta ja voittamisen kulttuuria nuoreen joukkueeseemme. Mies tulee olemaan iso palanen ensi kaudella niin pukukopissa kuin jäällä, urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kommentoi.

20-vuotias Matteo Pietroniro saapuu Lahteen Yhdysvaltain juniorijääkiekon pääsarjasta, Chicago Steelin joukkueesta. Pietroniro oli sarjan neljänneksi tehokkain puolustaja, ja pudotuspeleissä hän oli koko sarjan pistepörssin kymmenes.

Pietroniron sopimus on yksivuotinen, mutta se sisältää option kaudesta 2020–2021.

- Pietroniro pystyy tekemään tulosta hyökkäyspäässä, mutta osaa olla myös erittäin inhottava pelaaja puolustuspäässä. Pelaaja, josta omat tykkäävät, mutta vastustajat vihaavat, Laukkanen sanoi.

Lue myös:

Topi Jaakola jättää TPS:n – pelikuntoon pääseminen kestää vielä kuukausia

Leijonakonkari TPS-paitaan – "Haluan tuoda joukkueeseen johtajuutta"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat