Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Johanna Konta Ranskan avointen välieriin – ensimmäisenä brittinaisena 36 vuoteen

Edellinen britti Ranskan avointen välierissä oli Jo Durie vuonna 1983.

tennis
Johanna Konta kuvassa
Johanna Konta raivasi tiensä jo välieriin. Getty Images

Johanna Konta ei ollut voittanut yhtään ottelua tenniksen Ranskan avointen pääsarjassa ennen tämän vuoden turnausta, mutta nyt 28-vuotias brittipelaaja on jo välierissä. Konta kukisti puolivälierässä Yhdysvaltain seiskasijoitetun Sloane Stephensin 6–1, 6–4. Hän on ensimmäinen brittiläinen naispelaaja Ranskan avointen välierissä sitten Jo Durien ja vuoden 1983.

Konta on päässyt grand slam -turnauksessa välieriin Australiassa 2016 ja Wimbledonissa 2017. Ranskassa neljä edellistä yritystä päättyivät tappioon avauskierroksella.

– Oli upeaa pelata uusitulla (pääkenttä) Chatrierilla ensimmäistä kertaa, yhtä maailman parhaimpiin lukeutuvaa pelaajaa vastaan. Olen ihan superiloinen, koska olosuhteet olivat niin tuuliset ja Sloane pystyy viemään peliä miten vain tahtookaan. Oli siis valmistauduttava, pidettävä hänet varuillaan ja pyrkiä hallitsemaan peliä, Konta totesi vakuuttavan voiton jälkeen.

Konta saa välierissä vastustajakseen 19-vuotiaan tshekin Marketa Vondrousovan, joka päihitti kroatialaisen Petra Marticin 7–6, 7–5. Puolivälierien muut ottelut Ashleigh Barty - Madison Keys ja Simona Halep - Amanda Anisimova pelataan keskiviikkona.

Lue lisää:

Klassikko luvassa: Nadal ja Federer välierätaistoon

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat