1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NBA

NBA:n hallitsevan mestarin loukkaantunut pistelinko haluaa kentälle, mutta valmentaja puntaroi riskejä kolmannen finaalin alla – "Olisi todella raskasta, jos en pystyisi pelaamaan"

NBA-koripallon finaalisarja odottaa myös Kevin Durantin paluuta kentälle.

Klay Thompson (keskellä), Steve Kerr (oikealla). Kuva: AOP

Pohjevamma pitää Kevin Durantin sivussa NBA-koripallon kolmannestakin loppuottelusta, ja mestaruutta puolustavalla Golden State Warriorsilla riittää muitakin terveysmurheita. Akuutein niistä on takareitensä toisessa finaalissa loukanneen Klay Thompsonin saaminen pelikuntoon kolmanteen tai viimeistään neljänteen loppuotteluun.

– Olisi todella raskasta, jos en pystyisi pelaamaan. Toivottavasti tunnen oloni pelipäivänä paremmaksi ja olen mukana, kun erotuomari heittää ylösheiton, Thompson ennakoi kolmatta finaalia.

Päävalmentaja Steve Kerr on pelaajaa varovaisempi Thompsonin kuntoutumisesta.

– Meidän täytyy varmistaa, onko hänen pelaamisessaan riskejä. Jos on, odotamme mieluummin vielä pari päivää, Kerr linjasi.

Thompson on heittänyt kauden pudotuspeleissä keskimäärin 19,5 pistettä ottelua kohden. Hänelle on käyttöä vielä ensi viikollakin, sillä Golden Staten ja Toronto Raptorsin finaalisarjan voitot ovat vasta 1–1.

– Jos minulla on kipuja, en pelaa. Tästä voi tulla vielä pitkä ottelusarja, enkä voi ottaa sitä riskiä, etten pääsisi enää pelaamaan, Thompson sanoi.

Pakko purra hammasta

Thompson arvioi, ettei kukaan finaalijoukkueen pelaajista ole sataprosenttisessa kunnossa tässä vaiheessa kautta.

– On vain pakko purra hammasta ja ajatella niin, että näiden finaalien jälkeen on kuukausia aikaa toipua, Thompson kuvasi pelaajien ajattelumallia.

– Kaikki tietävät, että jokaisella on kolhuja kauden tässä vaiheessa, Toronton Kawhi Leonard säesti.

Päävalmentaja Kerrin mukaan joukkueen ykköstähti Durant kaipaa lajiharjoitusta ennen paluutaan lähes kuukauden sairauslomalta, mutta on toiveikas, että Durant pääsee vielä pelaamaan. Sen sijaan Kevon Looneyn kausi on ohi rintakehävamman takia.

Golden State kohtaa Toronton seuraavaksi torstain vastaisena yönä Suomen aikaa. Warriors tavoittelee kolmatta peräkkäistä mestaruuttaan. Raptors on ensi kertaa 24 vuoden NBA-historiansa aikana finaalisarjassa.

Lue myös:

Golden Staten juhlat Torontossa – tähtipelaaja Thompson sivuun kesken kamppailun

Henrik Dettmannin kolumni: Kun kritiikkiä sataa tauotta joka suunnasta – maailma opettaa, eikä “maitojunaa” ole olemassakaan