Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Uefan entinen puheenjohtaja Lennart Johansson on kuollut

Eurooppalaisessa jalkapalloilussa Johanssonin aika muistetaan muun muassa Mestarien liigan aloittamisesta kaudella 1992–93.

jalkapallo
Lennart Johansson vuonna 2004.
Lennart Johansson vuonna 2004.AOP

Euroopan jalkapalloliiton Uefan entinen puheenjohtaja, ruotsalainen Lennart Johansson on kuollut. Ruotsin jalkapalloliitto kertoo nettisivuillaan, että Johansson kuoli tiistai-iltana 89 vuoden iässä lyhyen sairauden jälkeen.

Johansson oli Uefan puheenjohtaja vuosina 1990–2007. Samaan aikaan hän toimi Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan varapuheenjohtajana.

– Kukaan muu ruotsalainen ei ole päässyt jalkapallossa samanlaiseen asemaan kuin Johansson. Hän oli äärimmäisen kunnioitettu, arvioi Ruotsin jalkapalloliiton puheenjohtaja Karl-Erik Nilsson.

Kansainväliset jalkapallojohtajat pääsevät muistamaan Johanssonia Pariisissa tänään järjestettävässä Fifan kongressissa. Nilssonin mukaan uutinen on kongressille surullinen, mutta toisaalta Pariisissa on hyvä paikka muistella Johanssonia.

Johansson tavoitteli myös Fifan puheenjohtajuutta vuonna 1998, mutta hävisi äänestyksen Sepp Blatterille. Sveitsiläinen Blatter joutui myöhemmin sivuun jalkapallotoiminnasta Fifaa ravistelleen korruptioskandaalin takia.

Eurooppalaisessa jalkapalloilussa Johanssonin aika muistetaan muun muassa Mestarien liigan aloittamisesta kaudella 1992–93. Johansson oli vahva vaikuttaja, kun miesten EM-lopputurnauksen joukkuemäärä nousi 16:een vuodesta 1996 lähtien. Ruotsi pääsi isännöimään miesten EM-turnausta vuonna 1992.

Lue myös:

Tutkimus paljastaa Mohamed Salahin vaikutuksen islamofobiseen käytökseen – viharikokset vähentyneet Liverpoolin alueella sen jälkeen, kun Salah siirtyi Valioliigaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat