Pahasti kaatuneen pyöräilylupauksen Jaakko Hännisen optimistinen toipumisennuste venyy – "Haluan lähteä ammattilaisuralleni terveenä"

Hänninen pyrkii kilpailemaan seuraavan kerran heinäkuun lopulla.

Kuva: AOP

Pyöräilijä Jaakko Hännisen toipuminen loukkaantumisesta edistyy, mutta vie ennakoitua pidemmän aikaa. Hänninen, 22, kaatui toukokuun 10. päivänä Ranskassa ajetussa kilpailussa, kun järjestäjän moottoripyörä törmäsi häneen.

Hännisen rintalasta ja peukalo murtuivat, peukalon nivelsiteet vaurioituivat ja lisäksi sydämessä havaittiin häiriöitä kaatumisen seurauksena. Alun perin Hänninen arveli parantelevan vammojaan kuutisen viikkoa.

Ketjunpyörittäjälupaus kävi tämän viikon alussa lyonilaisessa sairaalassa röntgenkuvissa ja lääkärintarkastuksessa. Kisakuntoon elpyminen siirtyy heinäkuun lopulle, sillä peukaloon asennetut piikit irrotetaan vasta juhannuksen alla. Muiden vammojen toipuminen on sujunut hyvin ja niiden osalta kevyt harjoittelu on mahdollista, Hännisen suomalaisjoukkue TWD-Länken tiedottaa.

– Toipumiseni kilpailukuntoon vie aikaa enkä minä itsekään halua ottaa mitään riskejä. Käsi tulee olemaan aika pitkään voimaton ja kilpaileminen ei ole vaaratonta. Hyvä kuitenkin, että pääsen tässä pikkuhiljaa ajamaan kevyttä lenkkiä. Tilanne harmittaa, mutta haluan lähteä ammattilaisuralleni terveenä. Saattaa olla, että ehdin ajaa vielä heinäkuun lopulla jonkun amatöörikilpailun ennen kuin siirryn elokuun alussa AG2R La Mondialen joukkueeseen, Hänninen kertoo tiedotteessa.

– Olen sen verran optimisti, että ajattelin mielessäni pääseväni jo kesäkuun lopulla maantiepyöräilyn SM-kilpailuihin, mutta nyt ne jäävät väliin. Samoin mielessäni oli päästä TWD-Länkenin mukana Ruotsiin viikon etappikilpailuun heinäkuussa, mutta sekin on jätettävä pois ohjelmasta.

Hännisen sopimus pyöräilyn korkeimman, World Tour -tason joukkueen AG2R La Mondialen kanssa alkaa elokuun ensimmäisenä päivänä. Hännisestä tulee ensimmäinen suomalaismies maailmankiertueella sitten Jussi Veikkasen, joka lopetti ammattilaisuransa vuonna 2015. Hänninen voitti alle 23-vuotiaiden MM-pronssia maantieajosta viime vuonna.

Lue myös: