Suora

  • Ysäriä ja rillausta
  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, puolivälieräottelu RUS - SLO
  • Urheiluruutu

Talvella Jere Urosta vietiin huhuissa kohti Englannin parrasvaloja, mutta Huuhkajien luottopeluri päätti jäädä tuttuun seuraan – nyt Belgian mestaria odottaa Mestarien liiga

Maajoukkuepeluri Jere Uronen malttoi jäädä tuttuun seuraan, vaikka moni kyseenalaisti hänen ratkaisunsa.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Jere Uronen ja Bryan Heynen. Genkin mestaruus 2019
Jere Uronen (vas.) pääsi juhlimaan Belgian mestaruutta Bryan Heynenin kanssa. Kolmen Genk-kauden jälkeen Uronen pitää seuravalintaansa todella onnistuneena.Imago Sport/AOP

Huuhkajien puolustaja Jere Uronen välkkyi viime talvena ahkeraan otsikoissa. 24-vuotiaan Urosen sopimus belgialaisseura Genkiin oli katkolla, ja häntä vietiin huhuissa jo kohti Valioliigaa.

Vuodesta 2016 Genkissä pelannut Uronen päätti, ehkä yllättäenkin, jatkaa tutussa seurassa vuoteen 2022 ulottuvalla sopimuksella.

Kun Uroselta kysyy, miksi ihmeessä hän päätti jäädä Belgiaan, on lista pitkä. Pelillisesti vaakakupissa painoi eniten se, että Uronen uskoi joukkueensa seuramestaruuteen. Lisäksi Genkissä pääsi pelaamaan europelejä.

– Mikään ei tuntunut niin hyvältä kuin jäädä Genkiin. Meillä on perheellä asiat tosi hyvin siellä. Se painaa minulle tosi paljon. Samoin kuin se, että olen tosi arvostettu pelaaja seuraorganisaatiossa ja pystyn pelaamaan vahvuuksillani.

Lopulta arvostus näkyi sopimustarjouksessakin.

– He osoittivat tosi kovasti, että haluavat pitää minut. Minulla ei käynyt mielessäkään lähteä. Futarin ura on niin lyhyt. Minulla on maksimissaan kymmenen vuotta jäljellä, ja Genkissä on juuri nyt hyvä olla.

 Jere Uronen of Genk ja Dylan Mbayo of Lokeren
Jere Urosen (vas.) mukaan Belgian sarja on todella fyysinen. Puolustaja sanoo, että on kehittynyt ja miehistynyt Genkissä pelatessaan huomattavasti.Imago Sport/AOP

Vaikka Uroselle itselleenkin ihmeteltiin päätöstä jäädä Belgian sarjaan ja Genkiin, näyttäytyy jatkopäätös viimeistään nyt hyvältä. Genk voitti seuran mestaruuden ja lunasti paikkansa Mestarien liigassa.

Kausi oli lähellä nappionnistumista. Pieniä säröjä Genkin kauteen toivat taipaleen katkeaminen Eurooppa-liigassa ja Belgian Cupissa melko aikaisessa vaiheessa pudotuspelejä.

Isossa kuvassa Uronen antaa kaudesta puhtaat paperit joukkueelleen.

– Meillä oli tosi kivaa kimpassa, ja se näkyi kentällä.

Uronen tiedostaa, että jalkapallouraa on jäljellä ehkä kymmenisen vuotta.

Puolustajan mielessä on lapsesta saakka välkkynyt Valioliiga, mutta hän miettii tulevaisuuttaan realistisesti. Jatkossakin Uronen aikoo painottaa ratkaisuissaan ennemmin joukkueen menestymismahdollisuuksia ja omaa roolia kuin sarjan arvostusta.

– Minulle ei ole mitään väliä, missä pelaan. Haluan pelata mahdollisimman korkealla tasooni nähden ja sellaisessa joukkueessa, joka taistelee voittamisesta, eikä putoamisesta.

Paluu Huuhkaja-paitaan

Pitkän seurakauden päätteeksi Urosen kausi jatkuu Huuhkajien mukana. Urosella oli kauden aikana nilkkavamma, minkä vuoksi häneltä jäi välistä maaotteluita. Edellisen kerran Uronen on pelannut Huuhkajien mukana marraskuussa.

Nyt Uronen on täynnä intoa, kun edessä on paluu EM-karsintojen pariin.

– Kaikki on kunnossa nyt. Loma näkyy kaukaisessa tulevaisuudessa, mutta miniakut on ladattu maajoukkuepelejä varten.

EM-karsinnoissa Suomi hävisi maaliskuussa Italiaa vastaan 0–2, mutta voitti Armenian kolme päivää myöhemmin 2–0. EM-kisoihin pääsy on kuitenkin edelleen mahdollista.

Kesäkuun maajoukkuepeleihin Suomi lähtee tutulla kaavalla.

– Emme katso liian pitkälle, se on auttanut ennenkin meitä. Menemme kentälle ja teemme työmme niin hyvin kuin pystymme. Pelaamme isolla sydämellä toisillemme. Olemme saaneet olla kauan yhdessä joukkueena, ja se näkyy kentällä.

Huuhkajat pelaa seuraavan EM-karsintaottelunsa lauantaina Tampereella Bosnia-Hertsegovinaa vastaan.

Lue myös:

Tässä Huuhkajien miehistö tuleviin EM-karsintaotteluihin

Kommentti: Via Rive – päättyykö Huuhkajien kärsimysten tie? Maajoukkueessa on pitkästä aikaa paljon toimivia palasia, vaikka tuttu ongelma vaivaa yhä

Huuhkajien luottopuolustajalle pitkä jatkosopimus – Uronen kiinnosti muitakin seuroja

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat