Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Kuin savuna ilmaan

Ruotsi-ottelu kisataan Tampereella myös ensi kesänä

Maaottelu on Tampereella jo kolmatta kertaa peräkkäin. Espoo puolestaan hakee yleisurheilun 22-vuotiaiden 2023 EM-kisoja.

yleisurheilu
Samuel Purola
Samuel Purola juoksi Tampereella Ratinan stadionilla Ruotsi-ottelussa myös vuonna 2018.AOP

Yleisurheilun Ruotsi-ottelu järjestetään Ratinan stadionilla Tampereella myös ensi kesänä. Urheiluliiton (SUL) hallitus päätti keskiviikkona Lahdessa, että Tampere saa toimia tapahtuman suomalaisena isäntänä kolmatta kertaa peräkkäin Olympiastadionin remontin takia.

– Helsingin Olympiastadion on ilman muuta mukana Ruotsi-ottelun pidemmän aikavälin suunnitelmissa. Nyt se ei stadionin aikataulusyistä ollut riittävän turvallinen vaihtoehto, Urheiluliiton puheenjohtaja Sami Itani perusteli päätöstä tiedotteessa.

Ruotsi-ottelu on järjestetty Tampereella 2016 ja 2018. Tiedotteen mukaan vuoden 2020 tapahtumaan on suunniteltu uudistuksia perinteisen maaottelutapahtuman rinnalle.

Lisäksi SUL:n hallitus päätti tukea Espoon suunnitelmaa hakea 22-vuotiaiden 2023 EM-kisojen isännyyttä.

– SUL ei hae aikuisten arvokisoja ilman julkisen sektorin täysiä taloustakuita, mutta olemme mielellämme toiminnallisesti tukemassa nuorten arvokisojen hakua, Itani kertoi.

Edelliset yleisurheilun Suomessa järjestetyt arvokisat ovat 19-vuotiaiden 2018 MM-kisat ja 22-vuotiaiden 2013 EM-kisat. Tampere järjesti molemmat tapahtumat.

Lue myös:

Sympaattinen kiekkojärkäle on maailmantähti, joka ei unohda Turun mummiaan – ruotsalaisjätti aikoo tuulettaa ensi syksynä MM-kultaa

Seiväsihme Armand Duplantis kilpailee Ruotsi-ottelussa – jättää väliin nuorten EM-kotikisat Timanttiliigan osakilpailun takia

Ennätysvauhdissa ollut Huntington hätyytteli jopa MM-rajaa, mutta keskeytti kilpailun: "Olisi ollut vähän riski jatkaa"

Suomen nopein mies on taiteilijasielu, joka saattaa nukkua jopa juuri ennen starttia – Samuel Purola suhtautuu koviin odotuksiin rennosti kuin esikuvansa Usain Bolt

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat