1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NHL

Debytoiko Urho Vaakanainen Stanley Cupin loppuotteluissa torstaina? ”Olen valmis, jos kutsu käy"

Loukkaantumishuolet saattava avata Urho Vaakanaiselle oven Stanley Cupin loppuotteluihin.

Urho Vaakanainen Kuva: AOP

Boston Bruins on ajautunut loukkaantumisten kanssa vaikeaan tilanteeseen kesken Stanley Cupin loppuotteluiden. Ensin puolustuksesta tippui Matt Grzelcyk, joka sai Oscar Sundqvistin taklauksesta todennäköisesti aivotärähdyksen. Maanantain neljännessä ottelussa rivistä putosi kapteeni Zdeno Chara, joka sai kiekon kasvoihin.

Charan leuka on murtunut, eikä tätä näkynyt jäällä keskiviikon välipäivän harjoituksissa.

Boston-luotsi Bruce Cassidy totesi aiemmin, että mikäli Chara ei pysty torstaina pelaamaan, joukkue saattaa tulla otteluun yhdellätoista hyökkääjällä ja seitsemällä puolustajalla. Tässä tapauksessa ovi pelaavaan kokoonpanoon saattaisi aueta Bostonin nuorelle suomalaispuolustajalle Urho Vaakanaiselle.

Pääasiassa farmijoukkue Providence Bruinsin mukana pelannut Vaakanainen harjoitteli keskiviikkona nelosparissa juuri Grzelcykin kanssa, joka kuitenkin pelasi kontaktin kieltävän paidan kanssa. Tämän perusteella Vaakanainen voisi olla torstaina seitsemäs puolustaja.

Vaakanainen pelasi Bruinsin paidassa syyskaudella kaksi ottelua ennen kuin sai aivotärähdyksen.

Pelaamisestaan tämä ei osannut sanoa vielä keskiviikkona mitään.

– En tiedä huomisesta mitään, Vaakanainen väitti Yle Urheilulle Bostonissa.

Lienee kuitenkin selvää, että numeroa 58 Bostonissa kantava joensuulainen hyppäisi askiin enemmän kuin mielellään.

– Jos pääsen pelaamaan, niin onhan se hieno juttu. En kuitenkaan vielä tiedä siitä, tänään oli treenit ja tästä jatketaan päivä kerrallaan, Vaakanainen jatkoi.

Hyppääminen kovaan ja fyysiseen loppuottelusarjaan kesken kaiken voisi olla 20-vuotiaalle Vaakanaiselle kova haaste. Puolustajan edellinen peli on AHL:n pudotuspeleistä huhtikuun lopulta, joten taukoa peleistäkin on tullut reilusti yli kuukauden. Ja vastassa on kaiken lisäksi armottomasta pakkien paineistuksesta elävä St. Louis.

– Olen harjoitellut, joten olen valmis, jos kutsu käy. Olen katsellut pelejä ja ollut jäällä, sitä kautta tuntuma on pysynyt yllä. Loukkaantumiset ovat hieman häirinneet kautta, ja totta kai se turhauttaa, mutta pelasin hyvin silloin, kun pelasin, Vaakanainen totesi lopuksi.

Vaakanainen oli voittamassa vuodenvaihteessa MM-kultaa nuorten maajoukkueen kanssa Vancouverissa. Mikäli Vaakanainen pääsee irti Stanley Cupin loppuotteluissa ja Boston voittaa, joensuulaispuolustaja on ensimmäinen suomalaispelaaja koskaan, joka on voittanut samalla kaudella Stanley Cupin sekä nuorten MM-kultaa.

Lue myös:

Kommentti: NHL:n finaalisarjassa on erikoinen piirre – Boston Bruins joutui yhtäkkiä ahdinkoon omalla vahvuusalueellaan

Boston ei pystynyt vastaamaan St. Louisin työmäärään, Rask myönsi sisukkaan Bluesin paremmuuden: ”He olivat paljon epätoivoisempia”

St. Louis tasoitti Stanley Cupin finaalit – Ryan O'Reilly yllätti Tuukka Raskin kahdesti

Boston pyörittää huimaa erikoistilanneklinikkaa Stanley Cupin finaaleissa – karmiva ero joukkueiden välillä on ratkaisemassa mestaruuden