Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n välierät
  • Uimahyppyjen MM, naisten 10 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 17.7.
  • Yleisurheilun GP-sarja, Lapinlahti
  • Urheiluruutu

Älytön tapahtumasarja huippuottelussa – Portugalin rangaistuspotku muuttui Sveitsin rangaistuspotkuksi: "Tähän suuntaan peli on menossa"

Portugalin rangaistuspotku peruttiin videotarkastuksen jälkeen, koska toisessa päässä kenttää oli tapahtunut hetkeä aiemmin virhe.

urheilu
Felix Brych Sveitsi Portugali
Erotuomari Felix Brychin ratkaisu kuumensi tunteet.AOP

Portugalin ja Sveitsin välisessä jalkapallon Kansojen liigan välierässä nähtiin todella erikoinen episodi keskiviikkona. Portugalin rangaistuspotku muuttui videotarkistuksen jälkeen Sveitsin rangaistuspotkuksi.

Tämä johtui siitä, että lyhyessä ajassa kentällä tapahtui kaksi kyseenalaista tilannetta.

Ensin Portugalin Nelson Semedo kaatoi Sveitsin Steven Zuberin rangaistusalueella. Sveitsiläiset vaativat tilanteesta rangaistuspotkua, mutta erotuomari Felix Brych antoi pelin jatkua.

Hetkeä myöhemmin Portugalin Bernardo Silvaa rikottiin toisessa päässä kenttää. Portugalille tuomittiin rangaistuspotku, mutta Brych päätti käydä tarkistamassa Zuberin tilanteen videolta.

Videolta Brych näki, että Sveitsin Zuberin kaatanut Portugalin Semedo oli syyllistynyt rikkeeseen. Erotuomari teki kovan ratkaisun ja päätti perua Portugalin rangaistuspotkun. Brych tuomitsi sen sijaan Sveitsille rangaistuspotkun.

Felix Brych Sveitsi Portugali
Tämä videotarkastus puhutti Kansojen liigan finaalissa.AOP

Hämmentävä tapahtumasarja aiheutti ymmärrettävästi parranpärinää kentällä ja ottelun jälkeen.

Portugalin päävalmentaja Fernando Santos ihmetteli sitä, milloin videotarkastusjärjestelmä VAR on käytössä ja milloin ei.

– Edellisessä pelissämme ei ollut VAR-järjestelmää käytössä ja kaikki valittivat tuomitsematta jääneestä rangaistuspotkusta, Santos sanoi ja viittasi maaliskuun 1–1-tasapeliin Serbiaa vastaan.

– Mielestäni VAR on tärkeä, mutta vastuussa olevien pitää kiinnittää tähän huomiota. Muuten kaikki alkavat sanoa, ettei VAR ole hyvä, vaikka siitä voi olla välillä hyötyä. Mutta joskus siitä ei ole hyötyä, Santos jatkoi.

Yleensä erotuomari pyrkii tarkastamaan epäselvän tilanteen mahdollisimman nopeasti sen jälkeen, kun tilanne on tapahtunut.

Felix Brych Sveitsi Portugali
Felix Brych kuunteli viestiä videotuomarilta.AOP

Myös Sveitsin ja Portugalin välieräottelussa erotuomari Brych näytti saavan korvanappiinsa viestiä videotuomarilta kesken Portugalin hyökkäyksen. Tilanne oli kuitenkin sellainen, ettei ottelua voinut keskeyttää juuri sillä hetkellä.

– Minuutin sisällä meitä vastaan tuomittiin rangaistuspotku ja me saimme rangaistuspotkun. Tähän suuntaan peli on menossa, Sveitsin päävalmentaja Vladimir Petkovic sanoi.

Samankaltainen tilanne nähtiin tällä kaudella Serie A:ssa, kun SPALin maali muuttui Fiorentinan rangaistuspotkuksi videotarkistuksen jälkeen.

Kansojen liigan välierässä Sveitsin Ricardo Rodriguez laukoi rangaistuspotkusta 1–1-tasoituksen. Portugali voitti ottelun 3–1, kun Cristiano Ronaldo viimeisteli hattutempun.

Portugali eteni Kansojen liigan loppuotteluun, joka pelataan torstaina. Finaalissa vastaan tulee joko Englanti tai Hollanti.

Lue myös:

Ronaldon hattutemppu vei Portugalin Kansojen liigan finaaliin

Lähteet: Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat