1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NBA

Supertähti Curry nakutti peräti 47 pistettä, mutta Toronto siirtyi silti johtoon NBA-finaaleissa

Durant, Thompson ja Looney olivat sivussa hallitsevalta mestarilta

Toronton Serge Ibaka (pallossa) ja Golden Staten Jonas Jerebko taistelevat korin alla. Kuva: Ezra Shaw / Getty Images

Stephen Curry nakutti pudotuspeliennätyksekseen 47 pistettä, mutta kahden aloitusviisikon pelaajan puuttuminen oli liikaa NBA-koripalloliigan hallitsevalla mestarijoukkueelle Golden State Warriorsille. Toronto Raptors haki Oaklandista 123–109-voiton loppuottelusarjan kolmannessa pelissä ja meni 2–1-johtoon.

– He pelasivat meitä paremmin. He ansaitsivat voiton, Warriorsin valmentaja Steve Kerr sanoi ESPN:n nettisivuilla.

Warriorsin aloitusviisikosta puuttuivat pitkään pohjettaan potenut Kevin Durant ja edellisessä ottelussa takareitensä venäyttänyt Klay Thompson. Lisäksi sentteri Kevon Looney oli sivussa saatuaan edellisessä ottelussa rustovamman vasempaan kylkeensä.

Durantin on torstaina tarkoitus kokeilla ensimmäistä täysivauhtista harjoitustaan loukkaantumisen jälkeen.

– Olen ylpeä yrityksestämme, ja nyt meidän täytyy vain nousta uudelleen ja toivottavasti saada joitakin pelaajia takaisin kentälle, Kerr jatkoi.

Valmentajalta tunnustusta

Kawhi Leonard oli jälleen Toronton paras korintekijä 30 pisteellä, mutta Raptorsin jokainen aloitusviisikon pelaaja heitti vähintään 17 pistettä ja upotti pelitilanneheittonsa vähintään 50 prosentin tarkkuudella.

– Annan paljon tunnustusta meidän kavereillemme. Vastasimme jokaiseen heidän pisteputkeensa. Joka kerta, kun he iskivät, me vastasimme siihen. Jos haluaa pitää johdon, niin täytyy tehdä, Toronton valmentaja Nick Nurse sanoi.

Toronton pelaajat katselivat ennen peliä uudelleen toisen ottelun Golden Statelle ratkaisseen 18–0-nykäyksen. Se innoitti Toronton puolustusta, joka sai piristysruiskeen vaihtomies Serge Ibakan kuudesta torjunnasta.

– Tiedämme, että he pystyvät koviin nykäyksiin ja pystyvät laittamaan heittoja sisään, mutta katselimme toisen pelin kolmannen neljänneksen ja päätimme, että meidän täytyy vain jatkaa kovalla tempolla pelaamista. Se oli iso asia, Toronton pelinjohtaja Kyle Lowry sanoi.

Lue myös:

Henrik Dettmannin kolumni: Kun kritiikkiä sataa tauotta joka suunnasta – maailma opettaa, eikä “maitojunaa” ole olemassakaan